Τα βότανα ως γνωστόν έχουν σημαντικές βελτιωτικές επιδράσεις στην υγεία μας, τα γιατροσόφια που παράγονται συνήθως από βότανα, χρησιμοποιούνταν στην παράδοση μας για αιώνες, στην αντιμετώπιση και θεραπεία κάποιας ασθένειας, έτσι και το «ελιξήριο» που θα δούμε σήμερα και αποτελείτε από σκόρδο και μέλι, έχει σημαντικές δυνατότητες στην θωράκιση του οργανισμού εναντίων των ιώσεων και των μικροβίων που είναι υπεύθυνα για την γρίπη και το κρυολόγημα, ειδικά τις μέρες που διανύουμε που οι πιθανότητες να αρρωστήσουμε είναι μεγαλύτερες και λόγω της εξωτερικής χαμηλής θερμοκρασίας.

Ο συνδυασμός του σκόρδου με μέλι είναι ένα πραγματικό ελιξήριο. Από την άλλη στη συγκεκριμένη θεραπεία το μέλι έχει μια ακόμα ιδιότητα, αφού μπορεί και εξουδετερώνει την έντονη οσμή και γεύση του σκόρδου, γιαυτό δε θα πρέπει να ανησυχείτε καθόλου μήπως μετά την κατανάλωση του μυρίζει η αναπνοή σας, στην πραγματικότητα η γεύση του, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας είναι αρκετά νόστιμη.

Πως να φτιάξετε Λάδι σκόρδου – Θεραπεύει μολύνσεις στα αυτιά και πόνους.

Ελιξίριο κατά της γρίπης και του κρυολογήματος με μέλι και σκόρδο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 3 – 4 μέτρια κεφάλια σκόρδου
  • 1 Βάζο που να κλείνει αεροστεγώς

Διαδικασία:

Χωρίστε τα κεφάλια του σκόρδου σε σκελίδες και μην τις καθαρίζετε, αλλά διατηρήστε τις με τη φλούδα τους. Γεμίστε το βάζο με τις σκελίδες του σκόρδου και στη συνέχεια ρίξτε μέλι από πάνω. Με ένα κουτάλι, αναδέψτε τις σκελίδες με κυκλικές κινήσεις γύρω από το βάζο, αυτό το κάνουμε διότι θέλουμε να αφαιρέσουμε τις μεγάλες φυσαλίδες αέρα και τα κενά που δημιουργούνται, ώστε το μέλι να μπορέσει να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.

Κλείστε καλά το βάζο και αφήστε το για μερικές εβδομάδες σε μια άκρη του σπιτιού. Μετά από λίγο το μέλι θα αρχίσει να σκουραίνει, όσο πιο σκούρο χρώμα αποκτήσει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το ελιξήριο.