Ψάχνετε ένα εύκολο τρόπο για να καθαρίστε τους λεκέδες από το χαλί σας; Δοκιμάστε την απλή και φυσική λύση που σας προτείνουμε, την  οποία μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με φυσικά υλικά. Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όλα τους φυσικά και δεν προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ή αλλεργίες. Το καλύτερο μέρος όμως είναι, ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές καθαριστικό για τα παιδιά και τα κατοικίδια που τυχόν έχετε στο σπίτι.

Αυτό σπιτικό καθαριστικό χαλιών είναι μια λύση απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον και πολύ πιο οικονομική από τα χημικά διαλύματα. Το καθαριστικό χαλιών που θα φτιάξουμε σήμερα είναι ακίνδυνο και φυσικά θα κάνει τα χαλιά σας πεντακάθαρα.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το σπιτικό καθαριστικό χαλιών

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο)
  • 1/3 ποτήρι  ξύδι
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εύκολη, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ψεκασμού. Στη συνέχεια ψεκάστε στο σημείου που έχει λερωθεί και τρίψτε με μία βούρτσα ή παλιά οδοντόβουρτσα και ο λεκές θα είναι πλέον παρελθόν. Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική λύση για να διατηρείτε πάντοτε τα χαλιά σας καθαρά, απαλλαγμένα από λεκέδες, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.