Πλησιάζουμε σιγά σιγά και φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων και φυσικά κάθε σπίτι στολίζει το δικό του δέντρο με όμορφα και πολύχρωμα στολίδια διαφορετικού μεγέθους και σχεδίων. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα φέτος να στολίσετε το το σπίτι σας, φτιάχνοντας μόνοι σας τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια; Στη συνέχεια θα δούμε μερικούς έξυπνους και εύκολους τρόπους για να φτιάξετε σε λίγα μόνο λεπτά όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Πάρτε λοιπόν την απόφαση και δημιουργήστε πανέμορφα, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, με σκοινιά και κλωστές που μπορούν να γίνουν σε οποιονδήποτε συνδυασμό χρωμάτων επιλέξετε εσείς, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το δικό σας γούστο και με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

θα χρειαστείτε:

  • Κουβάρια με νήματα
  • Κόλλα
  • Ένα πινέλο
  • Χαρτόνι για να φτιάξουμε κώνους

 

Διαδικασία:

Προετοιμάστε από την αρχή τους κώνους από χαρτόνι, φροντίζοντας να επιλέξετε το μέγεθος τους ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας. Για το σκοπό αυτό απλά πάρτε ένα κομμάτι από χαρτόνι ή ένα παλιό περιοδικό, κόψτε το εξώφυλλο και τυλίξτε το ώστε να σχηματίστε ένα κωνικό σχήμα, στη συνέχεια κολλήστε το με μια κόλλα ή ένα συρραπτικό. Πάρτε ένα νήμα και τυλίξτε το γύρω από τον κώνο. Τέλος με το πινέλο περάστε μια στρώση υγρής κόλλας και αφήστε το να στεγνώσει, μόλις είναι έτοιμο απλά αφαιρέστε από μέσα τον κώνο.

Για να φτιάξετε μπάλες Χριστουγεννιάτικες, πάρτε ένα μπαλόνι και φουσκώστε το στο επιθυμητό μέγεθος, στη συνέχεια τυλίξτε το με ένα νήμα και πάλι με το πινέλο περάστε μια στρώση υγρής κόλλας, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η κόλλα και με μία καρφίτσα σκάστε το μπαλόνι. Έτοιμες και οι Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Φτιάξτε όσα Χριστουγεννιάτικα στολίδια επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε νήματα διαφορετικών χρωμάτων, που είναι πιο κοντά στα δικά σας γούστα και ταιριάζουν καλύτερα με τη διακόσμηση του σπιτιού σας, και φυσικά κάντε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα, μαζί με τα παιδιά σας, είναι ένα παιχνίδι που θα λατρέψουν και θα αγαπήσουν, και σίγουρα θα το θυμούνται για μια ζωή.