Το φθόριο είναι μια νευροτοξίνη που επιβαρύνει την υγεία μας, παρόλα αυτά όμως, δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα περισσότερα προϊόντα περιποίησις και καθαρισμού των δοντιών. Υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την υγεία των δοντιών σας και αυτές θα δούμε στο σημερινό μας άρθρο, είναι οι καλύτερες φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντί του φθορίου, σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ως θεραπευτική αγωγή στην στοματική υγιεινή.

Μεταβείτε απευθείας σε κάποια από τις παρακάτω ενότητες

Λάδι καρύδας

βελτιώστε την υγείατων δοντιών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα από λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιάκες ιδιότητες και είναι πολύ πιο ασφαλές την ουσία triclosan που περιέχεται σε πολλές οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο και μπορεί να προκαλέσει ενδοκρινική διαταραχή.

Ριγανέλαιο

Το ριγανέλαιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές αν έχετε οδοντικά προβλήματα. Μπορεί να καταπραΰνει από πονόδοντους, πληγές και σπυριά στο στόμα. Όταν το χρησιμοποιείτε για τη στοματική υγιεινή σας, καλό θα είναι να το αραιώνετε με λίγο ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν στοματικό διάλυμα.

Μύρρο

Το μύρρο μπορεί να περιέχεται σε οδοντόκρεμες του εμπορίου που δεν περιέχουν φθόριο και είναι ιδανικό για στοματικά προβλήματα και sτην καταπολέμηση της κακής αναπνοής, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της περιοδοντικής νόσου και να ενισχύσει την υγεία των ούλων.

Σπόροι του δέντρου neem (Azadirachta indica)

Το neem είναι εκπληκτικό ως στοματικό διάλυμα και επίσης βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση της πλάκας. Έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατά της ουλίτιδας. Μπορείτε να το αναζητήσετε και νατο βρείτε στην αγορά, σε οδοντόκρεμες που δεν περιέχουν φθόριο, αλλά εκχύλισμα neem.