Ολοένα και αυξάνουν τα κρούσματα διαβήτη παγκοσμίως, αφού μόνο στην Αμερική 29 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί ότι πάσχουν από διαβήτη, λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που έχει προσβάλει ο διαβήτης, μπορεί να υποθέτετε ότι θα έπρεπε να γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα σχετικά με αυτή τη χρόνια νόσο, όμως κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι αληθές. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο διαβήτης εμφανίζεται είτε όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν το σώμα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει. Για όσους δε γνωρίζουν η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι: Θολή όραση, υπερβολική κόπωση, δίψα και πείνα, ανεξέλεγκτη ούρηση, αδυναμία θεραπείας πληγών και τραυμάτων, απώλεια βάρους και πόνους στα χέρια και τα πόδια, ίσως να αναρωτιέστε τι έχει απομείνει να μάθετε για τα συμπτώματα του διαβήτη;

Ακολουθούν μερικά από τα πρώιμα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο διαβήτης βρίσκετε «προ των πυλών»

Υπάρχουν όμως κάποια συμπτώματα που μπορείτε να αναγνωρίσετε εκ των προτέρων και υποδεικνύουν ότι διατρέχετε κίνδυνο εμφάνισης του. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την ποιότητα ζωής και θα χρειαστεί να κάνετε πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.διαβήτης πρόωρα σημάδια διαβήτη

Η ακοή σας, αλλάζει

Η ακοή μπορεί να επηρεαστεί καθώς γερνάμε, αλλά ο διαβήτης, μπορεί επίσης να την επηρεάσει. Μια μελέτη δείχνει ότι ο προδιαβήτης μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ακοής. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στα αιμοφόρα αγγεία, στα νεύρα και το αυτί, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια ακοής. Έτσι αν παρατηρήσετε ότι η ακοή σας αλλάζει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και κάντε ακόμα και προληπτικές εξετάσεις για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η όραση μπορεί να βελτιωθεί ελαφρώς

Αν η μυωπίας σας αυξάνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι η όραση σας έχει αρχίσει να βελτιώνεται, τότε να ξέρετε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι πάσχετε από διαβήτη.

Αν και συνδέεται συχνά με θολή όραση, στην πραγματικότητα η όραση πολλών ατόμων μπορεί να βελτιωθεί, αυτό συμβαίνει διότι ο διαβήτης προκαλεί αλλαγές στα επίπεδα διαφόρων ουσιών του σώματος.

Το δέρμα βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση

Αν παρατηρήσετε διάφορες σκούρες κηλίδες και μελανώματα στο δέρμα, ειδικά στους αγκώνες, στο πίσω μέρος του λαιμού ή στις αρθρώσεις, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα του δέρματος και της μελανίνης, που τελικά οδηγεί σε εμφανείς σημάδια και αλλαγές του δέρματος.

Έχετε συνεχώς φαγούρα

Αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία οδηγεί σε ξηροδερμία και φαγούρα, αν οι ειδικές αλοιφές δε λύσουν το πρόβλημα, τότε πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.