Η κινέζικη παράδοση λέει ότι υπάρχει ένα τέχνασμα που μπορεί να αναζωογονήσει τον οργανισμό σας και να σας κάνει υγιής και γεμάτους ενέργεια ανεβάζοντας τη διάθεση σας στα ύψη. Το συγκεκριμένο κολπάκι είναι πολύ απλό και το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλετε ένα παγάκι στο συγκεκριμένο σημείο του αυχένα. Στο σημείο αυτό υπάρχουν 2 τένοντες και είναι το σημείο που ενώνεται ο λαιμός με το κεφάλι και ονομάζεται Feng Fu στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική.

εκπληκτικό έβαλε πάγο στον αυχένα

Καθίστε ή ξαπλώστε μπρούμυτα, τοποθετήστε ένα παγάκι στο σημείο Feng Fu και κρατήστε το για 20 λεπτά. Κάντε το αυτό σε τακτική βάση το πρωί και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο, κάνοντας ένα διάλειμμα 2 – 3 ημερών. Θα αισθανθείτε κρύο στην αρχή, αλλά μετά από 40 δευτερόλεπτα, θα νιώσετε μια αίσθηση καψίματος στο σημείο που τοποθετήσατε το παγάκι. Τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να αισθάνεστε ευφορία. λόγω της απελευθέρωσης της ενδορφίνης στο αίμα, οι οποίες είναι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία της αίσθησης ευτυχίας.

Βάζοντας τακτικά πάγο στο πίσω μέρος του αυχένα, θα σας βοηθήσει επίσης να κοιμηθείτε καλύτερα, θα βελτιώσει τη διάθεση σας, την πέψη, και θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από πονοκεφάλους, πονόδοντους και πόνους στον αστράγαλο. Αυτή η μέθοδος σύμφωνα με τη κινεζική παράδοση βοηθά επίσης  στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, καρδιαγγειακές παθήσεις, γάστρο-εντερικές ασθένειες, αρθρίτιδα, υπέρταση, άσθμα, νευρολογικές ασθένειες, κυτταρίτιδα, ενδοκρινικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία κλπ.

Η μέθοδος αυτή δε θεραπεύει, απλώς συμβάλλει στην ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού. Αναζωογονεί το σώμα και τον οργανισμό και δίνει μια ισχυρή ώθηση στη διάθεση μας. Αποφύγετε τη μέθοδο αυτή αν είστε έγκυος, αν έχετε βηματοδότη ή πάσχετε από επιληψία ή σχιζοφρένεια.