Πρόκειται για μια κλασική συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα, ένα όμορφο πιάτο με πλούσια αρώματα και γεύσεις που θα τους ξετρελάνουν όλους στο σπίτι, αφού είναι η  πραγματική η κλασική συνταγή εμπλουτισμένη με μυρωδικά και υλικά που την απογειώνουν γευστικά στην κορυφή.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Μακαρόνια με σάλτσα – Συνταγή

Θα χρειαστείτε:

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα 400 γραμμαρίων ψιλοκομμένης ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί ή ξύδι βαλσάμικο
  • Τυρί παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Μερίδες: 4 – Χρόνος μαγειρέματος: 1:15′

Διαδικασία:

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πλύνετε τα φύλλα βασιλικού και ψιλοκόψτε με το χέρι. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, κόψτε τις στη μέση και ψιλοκόψτε σε μικρούς κύβους.

Αφού έχετε κάνει την προετοιμασία, βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και αφήστε να τσιγαριστεί για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς, φροντίστε ώστε να ανακατεύετε συνεχώς.

Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε το σκόρδο, με το βασιλικό για ελάχιστα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα και το ξύδι. Από πάνω ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το στη φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αμέσως μετά χαμηλώστε τη φωτιά.

Γεμίστε με νερό τα 3/4 μιας κατσαρόλας και βάλτε τη στη φωτιά να πάρει βράση, μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέστε μια μικρή ποσότητα αλατιού, ανακατέψτε και βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και το χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία τους, πάντα όμως πριν τα βγάλετε από τη φωτιά να δοκιμάζετε ώστε να είστε σίγουροι πως έχουν βράσει σωστά.

Φτιάξτε επίσης τα πιο νόστιμα μακαρόνια με τόνο.

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα κρατάμε μια ποσότητα, μιας κουτάλας περίπου από το νερό τους. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά  και προσθέστε τα στη κατσαρόλα με την κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά φροντίζοντας να ανακατεύετε και αφού προσθέστε το νερό από τα μακαρόνια που φυλάξατε από πριν, αυτό θα βοηθήσει να «σφίξει» περισσότερο η σάλτσα μας και να δέσει πάνω στα μακαρόνια.

Σερβίρετε σε μερίδες και από πάνω γαρνίρετε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού, για περισσότερη γεύση και καλύτερη όψη, τα κλασσικά μακαρόνια με σάλτσα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!

Δείτε πως Φτιάχνουμε σωστά μακαρόνια – Αυθεντική ιταλική συνταγή

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 283
Λιπαρά: 3.8 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γραμμάριο
Πρωτεΐνη: 9.7 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 51.5 γραμμάρια
Σάκχαρα: 7.3 γραμμάρια