Η υγρασία που συσσωρεύεται στους τοίχος και τις γωνίες των τοίχων του σπιτιού, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά και αυτό διότι η υγρασία αυτή θα καταλήξει να γίνει μούχλα, η οποία εκτός από αντιαισθητική μπορεί να γίνει και αρκετά ανθυγιεινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μούχλας σε ένα σπίτι, όπως είναι φυσιολογικό παρατηρείται στους τοίχους και τα πλακάκια του μπάνιου. με πιο δύσκολη περίπτωση για να καθαριστεί, ανάμεσα από τους αρμούς των πλακιδίων.

Συνήθως η μούχλα αν είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, μπορεί να καθαριστεί, όμως θα χρειαστείτε αρκετό νερό, μπόλικο σαπούνι και δυνατό χέρι για γερό τρίψιμο με το σφουγγάρι. Αν θέλετε να μη σπαταλήσετε όλη την ενέργεια και τη δύναμη σας τρίβοντας για ώρες τις επιφάνειες του σπιτιού που έχουν πιάσει μούχλα, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε για τα εκπληκτικά και αποτελεσματικά, αποτελέσματα που έχει το λεμόνι ως ένα φυσικό καθαριστικό κατά της μούχλας.

Η φύση έχει προνοήσει και μας παρέχει λύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας, για απλές καθημερινές διαδικασίες, μέχρι και σοβαρά προβλήματα υγείας, Εδώ στο votanonkipos.gr έχουμε γράψει κατά καιρούς, για τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα «προϊόντα» της φύσης στην υγεία, σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούν τα φυσικά υλικά να μας βοηθήσουν ώστε να καταφέρουμε εύκολα και απλά, να έχουμε ένα πεντακάθαρο σπίτι απαλλαγμένο από την ενοχλητική και ανθυγιεινή μούχλα.

Απαλλαγείτε από τη μούχλα στους τοίχους, με λεμόνι

Όπως σας προείπαμε, πρόκειται για ένα εύκολο τέχνασμα καθαριότητας, που θα μας παρέχει τα ευεργετικά οφέλη του λεμονιού. Πάρτε το χυμό από ένα λεμόνι και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι, περάστε με αυτό την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και πείτε αντίο στη μούχλα.

Αν έχει εξαπλωθεί στους αρμούς, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα, επειδή το σφουγγάρι θα σας δυσκολέψει, η οδοντόβουρτσα είναι ιδανική για ανώμαλες και μικρές επιφάνειες με βαθουλώματα. Οι ίνες της θα μπουν και θα καθαρίσουν ακόμα και την πιο απαιτητική και δύσκολη επιφάνεια.