Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα;
Αν νομίζετε ότι έχετε καταφέρει να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια μάσκαρα εδώ και τρία χρόνια, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι κάνετε μεγάλο λάθος, αφού η μάσκαρα και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων έχει πραγματοποιήσει μερικές έρευνες πάνω στο θέμα αυτό και ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείται από τα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται.

μπορεί μακιγιάζ να γίνει επικίνδυνo

Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: φανταστείτε να χρησιμοποιείται την ίδια πετσέτα για εβδομάδες, σίγουρα θα γεμίσει βρομιές και επικίνδυνους για τον οργανισμό μύκητες, το ίδιο συμβαίνει αν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο ρουζ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας είναι γεμάτα με βακτήρια, με αποτέλεσμα, αν δεν ανανεώνονται και δεν καθαρίζονται συχνά τα βακτήρια μεταφέρονται στο πρόσωπο σας ξανά και ξανά.

Η μάσκαρα σας είναι επίσης πηγή πολλών μικροοργανισμών, γιαυτό καλό θα ήταν να μην τη μοιράζεστε με άλλα άτομα (αν και γενικά αλλά πράγματα που δεν βλάπτουν, καλό είναι να τα μοιράζεστε, όπως για παράδειγμα τα ρούχα κ.α. έτσι θα έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους και με φίλους).

Επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα για περισσότερο από 6 μήνες. Αν έχετε τη μάσκαρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε αυτή σίγουρα θα είναι γεμάτη με βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, μολύνσεις στα μάτια, ακόμα και επιπεφυκίτιδα.

Η σκόνη και οι βούρτσες με πλούσιες τρίχες είναι επίσης το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής και εξάπλωσης των μολυσματικών βακτηριδίων. Για να τα κρατήσετε μακριά, σας συνιστούμε να καθαρίζετε πολύ καλά τα πινέλα σας σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αν είναι δυνατόν και μετά από κάθε χρήση. Καθαρίζετε τα πινέλα σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ειδικά καθαριστικά για μακιγιάζ ή σαμπουάν μωρού ή μόνο με ζεστό νερό, στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην ξεχνάτε ότι τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης ενός νέου προϊόντος, πριν από κάθε αγορά.