Συνήθως σε ένα σερβίτσιο, τα ποτήρια συσσωρεύουν πιο δύσκολα δυσάρεστες οσμές, όταν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν οι μυρωδιές και απαιτεί αρκετό χρόνο και πολύ τρίψιμο μέχρι να καταφέρουμε να απαλλαγούμε.

Οι πιο συνηθισμένες και δύσκολες μυρωδιές στα ποτήρια, είναι αυτές που προκαλούνται από τροφές όπως, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο ψάρι, φαγητά και γενικώς φαγητά που περιέχουν πολλά λιπαρά τα οποία συνήθως έχουν και έντονες μυρωδιές. Αν για κάποιο λόγο άφησαν το «άρωμά» τους πάνω στα ποτήρια, είτε επειδή τα χρησιμοποιήσατε στις συνταγές σας ως δοσομετρητή, είτε για να μαρινάρετε τις αντζούγιες και τις ρέγγες, ή ακόμα και από τα λερωμένα δάχτυλα μας που ακούμπησαν πάνω σε αυτά, ‘οποιος και να είναι ο λόγος που συνέβη, ο «κοινός παρονομαστής» είναι ένας, με ποιόν τρόπο μπορούμε να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές στα ποτήρια;

Αν θέλουμε να εξαφανίσουμε μια για πάντα τις μυρωδιές και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουμε ιδιαίτερο κόπο, τότε το ξύδι είναι η λύση στο πρόβλημα μας.

Το ξύδι είναι γενικώς η καλύτερη λύση για το πλύσιμο των πιάτων και την αφαίρεση λιπαρών και δύσκολων λεκέδων και οσμών. Την επόμενη φορά πλύνετε τα ποτήρια σας με άφθονο νερό και απορρυπαντικό πιάτων, αλλά φροντίστε να προσθέσετε μέσα σε αυτό το μείγμα και μια γερή ποσότητα από ξύδι.

Θα δείτε ότι τα ποτήρια θα λάμπουν και πάλι, ενώ οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί χωρίς να καταβάλετε καθόλου κόπο και χρόνο και χωρίς να τρίβετε για αρκετά λεπτά το κάθε ποτήρι, όπως πιθανών να γινόταν μέχρι τώρα.

Την επόμενη φορά θυμηθείτε, ο καλύτερος «φίλος» σας ενάντια στους λιπαρούς λεκέδες, στα πιάτα και τα ταψιά, είναι το ξύδι, γιαυτό εκτός από τα ποτήρια χρησιμοποιήστε το για να σας βοηθήσει στο γενικό πλύσιμο των πιάτων. Μικρές συμβουλές που μπορούν να φανούν αρκετά αποτελεσματικές και χρήσιμες και να μας βοηθήσουν  γλυτώνοντας μας από κόπο και κερδίζοντας χρόνο.