Στη μαγειρική υπάρχουν μικρά μυστικά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά και αναδεικνύουν περισσότερο τα φαγητά μας, αυτά τα μυστικά μαγειρικής είναι τεχνικές που μπορούμε να κάνουμε στα κύρια συστατικά του φαγητού μας για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό, γευστικό αποτέλεσμα.

Η μαγειρική και τα μυστικά της

Το χταπόδι είναι ένα δύσκολο συστατικό στη μαγειρική, όταν  φτιάχνουμε κάποια συνταγή με κύριο συστατικό το χταπόδι, θέλει μεγάλη προσοχή για μη σκληρύνει και να καταφέρουμε να βγει μαλακό και ζουμερό. Μια πολύ καλή τεχνική για να το καταφέρετε, είναι  βάλτε κατά μέσα στην κατσαρόλα  ένα φελλό, αφήστε να βράσει και το χταποδάκι σας θα είναι μαλακό και ζουμερό.

Το ρύζι θέλει ελάχιστα λεπτά για να βράσει, όμως αν το βγάλουμε ελάχιστα λεπτά πριν ή μερικά λεπτά μετά από το κανονικό, μπορεί να μην έχει βράσει αρκετά ή να είναι παραβρασμένο. Για να πετύχετε τέλειο σπυρωτό ρύζι, το μυστικό είναι 3 – 4 σταγόνες λεμονιού την ώρα που βράζει.

Αν θέλετε να φτιάξετε κέικ με σταφίδες, και να καταφέρετε οι σταφίδες να είναι στην επιφάνεια μετά το ψήσιμο και να μη βυθιστούν, τότε πριν τις ρίξετε μέσα στη ζύμη πασπαλίστε τις με αλεύρι.

Φτιάξατε πουρέ για να το συνοδέψετε με ψάρι και σας βγήκε αραιός; Μην ανησυχείτε, αφού αν του προσθέσετε τριμμένο κεφαλοτύρι και το αφήσετε να βράση λίγο ακόμα, θα αποκτήσει τέλεια υφή. Αν σας βγήκε λίγο παραπάνω πηχτός, – για να μη σας κοροϊδεύουν όλοι ότι είναι κατάλληλος για στόκο- αραιώστε τον με λίγο γάλα.

Για πιο νόστιμη και τραγανή ζύμη στη πίτσα βάλτε λίγο ζάχαρη μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά, ενώ αν θέλετε να βγει πιο αφράτη προσθέστε γάλα.

Σας έχει ξεμείνει η μουστάρδα στο ψυγείο; Για να τη διατηρήσετε φρέσκια περισσότερο καιρό, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνεια της.

Διατηρήστε τη φέτα για περισσότερο καιρό στο ψυγείο, βάλτε τη φέτα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και γεμίστε μέχρι να την σκεπάσετε όλη με ένα μείγμα από βραστό νερό, γάλα και αλάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από το τυροκομείο του σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας, να σας δώσει μια μικρή ποσότητα άλμης.

Θέλετε να φτιάξετε την αγαπημένη σας πεντανόστιμη πίτα, αλλά σκέφτεστε ότι θα σας παιδέψει το φύλλο κατά το άνοιγμα; Αυτό που πρέπει να κάνετε για να μη κολλάει το φύλλο κατά το άνοιγμα, είναι το τυλίξετε με μια μεμβράνη σε σχήμα μπάλας και να το τοποθετήστε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.