Αν έχετε παλιές κορνίζες στο σπίτι και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε, ήρθε η ώρα να πάρετε μερικές ιδέες ώστε να τις χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού και έτσι δε θα χρειαστεί να τις πετάξετε. Φτιάξτε μόνοι σας όμορφες γωνιές του σπιτιού, διακοσμώντας τις με παλιές κορνίζες και μετατρέψτε τα ντουλάπια και άλλα έπιπλα του σπιτιού, σε «έργα τέχνης».

Ακολουθούν 5 τρόποι για να «ζωντανέψετε» ξανά τις παλιές κορνίζες σας

Μπορείτε να κρατήσετε μόνο το κούφωμα από τις παλιές κορνίζες και να τους δώσετε νέα και χαριτωμένη εμφάνιση χρησιμοποιώντας λίγο σύρμα, κόλλα και κλιψάκια, με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα και θα στερεώσετε αναμνήσεις με παλιότερες στιγμές της ζωή σας και των παιδιών σας, στιγμιότυπα που είναι αποτυπωμένα σε μικρότερου μεγέθους χαρτί.

παλιές-κορνίζες-διακόσμηση-σπιτιού-1

Φυσικά δε θα έπρεπε να τις πετάξετε, αφού μπορείτε να φτιάξετε με αυτές υπέροχους πίνακες «αφηρημένης τέχνης». Βάψτε τις σε λευκό χρώμα χρησιμοποιώντας ένα σπρέι, μερικά παλιά κουτάλια και πιρούνια, δημιουργήστε ένα υπέροχο και μοναδικό έργο τέχνης, που θα ομορφύνουν τους τοίχους της κουζίνας σας. παλιές-κορνίζες-διακόσμηση-σπιτιού-2

Μετατρέψτε τα συρτάρια της ντουλάπας σας σε κάτι μοναδικό, πρωτότυπο και αρκετά όμορφο. Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι μερικές παλιές ξύλινες κορνίζες βαμμένες στο χρώμα της ντουλάπας ή σε αποχρώσεις του λευκού, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να τις κολλήσετε πάνω στα συρτάρια της κουζίνας.παλιές-κορνίζες-διακόσμηση-σπιτιού-3

Μεταμορφώστε τις παλιές κορνίζες σε ένα χαριτωμένο, μικρό μαξιλαράκι για να καρφώνεται τις καρφίτσες από τα είδη κοπτοραπτικής. Όλα όσα θα χρειαστείτε είναι: 1 παλαιό πλαίσιο, σφουγγάρι, 1 ύφασμα. Τυλίξτε και ράψτε το πολύχρωμα ύφασμα που επιλέξατε γύρω από το σφουγγάρι, τοποθετήστε το μέσα στο πλαίσιο του παλαιού κάδρου και ένα χρήσιμο εργαλείο κοπτοραπτικής είναι έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά.

παλιές-κορνίζες-διακόσμηση-σπιτιού-4

Μετατρέψτε τις σε μια βιβλιοθήκη. Σε ξύλινα κουτιά τοποθετήστε το πλαίσιο από τις κορνίζες και καρφώστε τα στον τοίχο. Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξατε μερικά πανέμορφα, καινούρια ράφια για τα βιβλία σας.