Αν και μας έρχεται από τη γαλλική κουζίνα, η κρέμα γάλακτος κερδίζει όλο και περισσότερο την εκτίμηση της μέσης Ελληνίδας νοικοκυράς, αφού εκτός από τα ζυμαρικά και τα μακαρόνια αλά κρεμ ή καρμπονάρα, χρησιμοποιείται σε πολλές ακόμα συνταγές.

Ποια είναι όμως η σωστή χρήση για τη κρέμα γάλακτος;

Στο εμπόριο, σε όλα τα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για κρέμα γάλακτος, από φυτικές μέχρι κρέμες με λίγα λιπαρά και πολλές ακόμη επιλογές, αν ακόμα δεν έχετε διευκρινίσει ποια από τις κρέμες να χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας, πρέπει να σας πούμε ότι θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα, αφού υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, που φαίνονται κυρίως κατά το μαγείρεμα και μπορεί να αλλοιώσουν ακόμα και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, στη συνέχεια του άρθρου θα σας βοηθήσουμε ώστε πάντα να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα γάλακτος, που θα δώσει περισσότερη γεύση στα φαγητά και θα τα αναδείξει ακόμη περισσότερο.

Όταν λοιπόν κάποια συνταγή απαιτεί να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, τότε η κατάλληλη είναι αυτή που περιέχει πολλά λιπαρά, η μόνη περίπτωση για να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο είδους κρέμας, είναι αν η συνταγή απαιτεί κάτι διαφορετικό με λιγότερα λιπαρά ή αν ζητάει κάποια φυτική κρέμα, σε αντίθετη περίπτωση η πιο κατάλληλη είναι αυτή που περιέχει 35% λιπαρά και θα πρέπει να προτιμάται σε όλες τις συνταγές σας.  Διότι αν χρησιμοποιήσετε με χαμηλά λιπαρά ενώ δεν απαιτείται, τότε η κρέμα δε θα σφίξει ποτέ, όσο και να τη χτυπάτε στο μίξερ, και δε θα μπορέσετε να πάρετε το παχύρρευστο μείγμα που ζητάει η συνταγή.

Την επόμενη φορά δώστε προσοχή στο τι θα χρησιμοποιήσετε αφού δεν είναι όλες κατάλληλες για οποιαδήποτε συνταγή. Πρόκειται για μικρά μυστικά που όμως κάνουν τη διαφορά και δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα στα φαγητά σας κάνοντας τα να απογειωθούν γευστικά και όλοι να σας δίνουν τα εύσημα για τα νόστιμα φαγητά που φτιάχνεται, να θυμάστε ότι τα μικρά μυστικά κάνουν τη διαφορά στη μαγειρική.