Οι βούρτσες και τα πινέλα αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή του μακιγιάζ για να μπορέσουμε να έχουμε ένα όμορφο και αψεγάδιαστο πρόσωπο. Η φροντίδα του δέρματος είναι καθημερινή αποστολή μας, όμως συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε το σετ του μακιγιάζ συμπεριλαμβανομένου και των πινέλων και βουρτσών. Η λεπτές ίνες που σχηματίζουν τη βούρτσα μας, είναι το κατάλληλο «έδαφος» για να ευδοκιμήσουν τα βακτήρια, η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα δέρματος, όλα αυτά που προαναφέραμε μπορούν αν προκαλέσουν ακμή, κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Καθαρά πινέλα μακιγιάζ = Καθαρό και όμορφο πρόσωπο

Πως να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Πως να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πως να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες σπάνια καθαρίζουν τα πινέλα τους και αυτό συμβαίνει διότι νομίζουν ότι είναι μια κουραστική και χρονοβόρος διαδικασία. Να σας πληροφορήσουμε ότι τα καλά νέα είναι πως δε χρειάζεστε πολύ χρόνο για να τα καθαρίσετε, όπως επίσης ότι δε χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά προϊόντα καθαρισμού

Σαμπουάν

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν για μωρά, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο σαμπουάν που λούζεστε. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ζεστό νερό με λίγο σαμπουάν και βουτήξτε μέσα τα πινέλα, τρίψτε ελαφρώς χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας. Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο γιατί είναι ο ευκολότερος τρόπος. Τέλος αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σαμπουάν και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την ίδια ποσότητα σαμπουάν και ελαιολάδου, Προσθέστε νερό στο μείγμα και βουτήξτε τα πινέλα σας μέσα σε αυτό. Ανακαινίστε τις βούρτσες και τρίψτε τις ελαφρώς για να καθαρίσουν πολύ καλά. Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό των πινέλων από eyeliner και lipstick.

Απορρυπαντικό πιάτων

Βάλτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων σε ένα καθαρό σφουγγάρι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα πινέλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τα απορρυπαντικά πιάτων είναι αντιβακτηριδιακά και κατάλληλα για την αφαίρεση των λιπαρών ουσιών και των υπολειμμάτων του μακιγιάζ.

Λευκό ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό  και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Βυθίστε τα πινέλα σας μέσα στο μείγμα και αφήστε τα για λίγα λεπτά. Τρίψτε με ελαφριές κινήσεις των δαχτύλων τις ίνες του πινέλου και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα;

Τα πάντα εξαρτώνται από τη συχνότητα που καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ. Τα πινέλα από concealer, lipstick και πούδρας, πρέπει να καθαρίζονται μια φορά την εβδομάδα. Όλες οι βούρτσες που χρησιμοποιούμε για τα καλλυντικά μας, πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, αν και ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μπορείτε να τα καθαρίσετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Μερικές έξτρα συμβουλές

– Μην πλένετε τα πινέλα σας με καυτό νερό και μην χρησιμοποιείται ζεστό αέρα για να τα στεγνώσετε, διότι με αυτόν τον τρόπο θα καταστραφούν οι ίνες τους.

– Καθαρίστε τις λαβές με βρεγμένη πετσέτα

– Μόλις καθαρίσετε τις ίνες, πιέστε προς τα έξω για να φύγει το υπερβολικό νερό. Με τα δάχτυλα σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη φόρμα του πινέλου.

– Τοποθετήστε τις βούρτσες σας σε στεγνή πετσέτα και αφήστε τις να στεγνώσουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστεί περίπου 10 – 12 ώρες ανάλογα με το κλίμα της περιοχής σας.