Οι περισσότεροι όταν ακούμε ότι το πιάτο της ημέρας είναι όσπρια, σίγουρα «δεν πετάμε τη σκούφια μας» και είναι φυσικό, αφού είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει ότι το αγαπημένο του φαΐ είναι τα όσπρια, μπορεί εμείς να μην τα προτιμάμε, όμως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον οργανισμό και μας χαρίζουν περισσότερη υγεία.

Αν και σχεδόν όλοι μας, δεν είμαστε λάτρεις αυτών των τροφών, τα παιδιά είναι αυτά που απεχθάνονται περισσότερο τέτοιου είδους φαγητά.

Όσπρια

Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν προτιμάμε τα όσπρια από άλλες τροφές;

Μήπως το ότι δεν έχουν αυτή την ξεχωριστεί γεύση δεν οφείλεται στα θρεπτικά όσπρια, αλλά σε εμάς τους ίδιους;

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι όπως με όλες τις τροφές, έτσι και με τα όσπρια, σημαντικό ρόλο παίζει η συνταγή που θα χρησιμοποιήσουμε, ακόμα πιο σημαντικό ρόλο ο μάγειρας και φυσικά τα μικρά μυστικά που έχει κάθε φαγητό για να φτάσει το τελικό αποτέλεσμα και να γίνει ένα νόστιμο πιάτο.

Για να φτιάξετε τα καλύτερα και πιο γευστικά όσπρια και να δέσουν σωστά όλα τα υλικά της συνταγής, θα πρέπει να θυμάστε για αρχή, ότι κάθε φορά που θέλετε να τα φτιάξετε πρέπει να εφοδιαστείτε με υπομονή, αφού το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέστε να φτιάξετε νόστιμα και μελωμένα όσπρια, είναι ότι θα πρέπει να τα αφήσετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.

Επίσης το ιδανικό, για τέλειο μαγείρεμα και σωστό αποτέλεσμα, είναι να προσθέσετε το ελαιόλαδο κατά το τελευταίο βρασμό, αυτό θα τα βοηθήσει να χυλώσουν αρκετά.

Βάλτε τα όσπρια στη διατροφή σας, περίπου 3 φορές την εβδομάδα, για να ακολουθήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, με φαγητά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας ώστε να έχετε ένα σωστό και πολύ γευστικό αποτέλεσμα, έτσι, όλοι στο σπίτι θα τα λατρέψουν και θα τα τρώνε χωρίς να φέρνουν αντιρρήσεις, μην ξεχνάτε ότι στη μαγειρική τα μικρά μυστικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.