Τα ψάρια είναι ένα από τα πιο δύσκολα συστατικά στη μαγειρική, ακόμα και οι απλές συνταγές με ψάρι θέλουν αρκετή εμπειρία και δεξιοτεχνία στην μαγειρική, φυσικά δε συζητάμε καθόλου το ενδεχόμενο να θέλει κάποιος να φτιάξει πιο εξειδικευμένες  συνταγές που ακόμα και επαγγελματίες σεφ δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν και σήμερα δε θα δούμε καμιά συνταγή μαγειρικής, παρόλα αυτά θα μάθουμε πως μπορούμε να ξαρμυρίσουμε τη ρέγγα και γενικώς τα παστά ψάρια, ώστε να φύγει με επιτυχία η έντονη αλμύρα και φυσικά είναι το πρώτο βήμα το οποίο είναι αρκετά σημαντικό και καθόλου αμελητέο για να έχουμε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Εύκολες τεχνικές για να ξαρμυρίσετε τη ρέγγα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξαρμυρίσω τη ρέγγα, επειδή τα καπνιστά φιλέτα ρέγγας  του εμπορίου είναι αρκετά αλμυρά και αν δεν τα ξαρμυρίσουμε κανένας μας δε θα αντέξει να τα φάει, γιαυτό θα δούμε δύο κολπάκια που θα αφαιρέσουν το υπερβολικό αλάτι και την έντονη αλμυρή γεύση σε λίγα λεπτά και μάλιστα χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερο κόπο.

Πρώτος τρόπος: βουτήξτε τη ρέγγα σε ένα μπολ που έχετε γεμίσει με γάλα, αφήστε τη να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Το γάλα θα απορροφήσει όλη την αλμύρα και έτσι το υπερβολικό αλάτι θα φύγει και θα μπορέσετε εν συνεχεία να μαγειρέψετε κανονικά το ψάρι σας και να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο κοπιαστικός. Για να φύγει το υπερβολικό αλάτι μπορείτε να τρίψετε τις ρέγγες με μία λεμονόκουπα. Η διαδικασία αυτή  θα απομακρύνει τη μεγαλύτερη ποσότητα του αλατιού. Εναλλακτικά μπορείτε να τις αφήσετε για μερικά λεπτά σε όξινα υγρά όπως χυμό λεμόνιού ή ξύδι, έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα υπέροχο  γεύμα με νόστιμα και υγιεινά ψάρια.

Όπως είδατε το ξαρμύρισμα των ψαριών δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και οι συγκεκριμένες τεχνικές μαγειρικής που αναφέραμε είναι αρκετά αποτελεσματικές.