Σίγουρα μια νοικοκυρά έχει αγοράσει περισσότερη ποσότητα κρέατος από αυτή που χρειάζεται τις επόμενες ημέρες, όπως είναι φυσικό το κρέας που περισσεύει διατηρείται στο ψυγείο και αν θέλουμε να το φυλάξουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε σίγουρα θα το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

Γνωρίζετε για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί το κρέας στο ψυγείο;
Αυτό θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σήμερα και να δούμε πόσο καιρό μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο ανάλογα με το, τι κρέας είναι, αν είναι δηλαδή χοιρινό ή κάποιο πουλερικό, και επίσης ανάλογα με το ποιο μέρος του ζώου είναι, αν είναι μπριζόλα, μπέικον, ζαμπόν κτλ.

Δείτε την αναλυτική λίστα με τις οδηγίες από το votanonkipos.gr  για γνωρίζετε πόσο καιρό διατηρείται το κάθε κομμάτι κρέατος στην κατάψυξη.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Τα πουλερικά

Τα ολόκληρα ωμά πουλερικά, όπως οι κότες ή ο κόκορας ή γαλοπούλα που έχει την τιμητική της αυτή την εποχή, μπορούν να διατηρηθούν μέχρι ένα με δύο μήνες.

Τα ωμά αλλά τεμαχισμένα πουλερικά, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και εννέα μήνες.

Τα πουλερικά που έχουν μαγειρευτεί, αλλά περίσσεψαν και δεν καταναλώθηκαν, μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και τέσσερις μήνες.

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας

Αν πρόκειται για τις επεξεργασμένες τροφές, όπως μπέικον ή λουκάνικο, τότε πρέπει να γνωρίζεται ότι διατηρούνται περίπου ένα με δύο μήνες.

Το ζαμπόν ή το Φρανκφούρτης και χοτ-ντοκ λουκάνικο, καθώς και τα αλλαντικά γενικότερα, διατηρούνται για δυο έως το πολύ τρεις μήνες.

Οι μπριζόλες και τα παϊδάκια όταν είναι ωμά, διατηρούνται στην κατάψυξη από τέσσερις έως δώδεκα μήνες.

Ο κιμάς όταν είναι ωμός, μπορεί να διατηρηθεί από τρεις μέχρι τέσσερις μήνες.

Όταν το κρέας έχει μαγειρευτεί, διατηρήστε το στην κατάψυξη από δυο έως τρεις μήνες.

Το κυνήγι

Αν είστε λάτρεις του κυνηγιού και έχετε άγρια θηράματα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια διατήρησης τους αυξάνεται από οκτώ έως δώδεκα μήνες αν το διατηρήσετε στην κατάψυξη.