Μπορεί η σαγκρια να σας θυμίζει το καλοκαίρι, όμως είναι ένα ιδανικό ποτό και για τους κρύους χειμερινούς μήνες. Με κάποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε τέλεια χειμωνιάτικη σαγκρια, που θα σας ζεστάνει καλύτερα από ένα φλιτζάνι τσαγιού. Αντί να χρησιμοποιήσουμε εσπεριδοειδή που ευδοκιμούν το χειμώνα, θα χρησιμοποιήσουμε αχλάδια, μήλα και ρόδι.

Συνταγή για να φτιάξετε σαγκρια για το χειμώνα

συνταγή για χειμωνιάτικη σαγκρια

Θα χρειαστείτε:

  • 2 Μπουκάλια κόκκινο γλυκό κρασί με φρουτώδη γεύση
  • 2 Μικρά μήλα, κομμένα σε κύβους
  • 2 Αχλάδια, κομμένα σε κύβους
  • Σπόρους από ρόδι
  • 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ ή βότκα

Διαδικασία:

Αν χρησιμοποιήσετε κονιάκ ή βότκα, βυθίστε πρώτα τα μήλα σε αυτό και αφήστε τα εκεί για 1 – 2 ώρες.

Στη συνέχεια βάλτε τα μήλα, τα αχλάδια, το ρόδι και το τριμμένο τζίντζερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε την κανέλα. Ρίξτε μέσα το κρασί και ανακατέψτε καλά το μείγμα, αφήστε τη σαγκρια για τουλάχιστον δυο με τρεις ώρες πριν τη σερβίρετε. Διακοσμήστε το ποτήρι με ένα ξυλάκι κανέλας και κομμάτια φρούτων, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι.

Μόλις φτιάξετε τη πιο νόστιμη σαγκρια για να την απολαύσετε παρέα με τους φίλους σας κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες του χειμώνα. Στην υγεία μας!