Περίπου 121 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δίνουν μάχη με τη κατάθλιψη. Περισσότερο από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Δυστυχώς τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν εξάρτηση και αρκετά συχνά μπορεί να προκαλέσουν και παρενέργειες, όπως προβλήματα ύπνου, ναυτία, πονοκεφάλους κ.α.

Ευτυχώς η φύση μας έχει δώσει τόσα πολλά φυτά και βότανα που μπορούν να μας βοηθήσει σε πολλές και διαφορετικές παθήσεις, χωρίς να μας δίνουν όλες αυτές τις παρενέργειες. Ο κουρκουμάς μαζί με τη λεβάντα είναι δυο φυσικά φάρμακα που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη είναι αρκετά αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης από οποιοδήποτε βότανο και οποιαδήποτε ουσία κυκλοφορεί στην αγορά.

Διαβάστε αναλυτικά για τη λεβάντα ένα βότανο κατά του στρες, της αϋπνίας και πολλών ακόμα παθήσεων.

Έρευνες σχετικά με τα οφέλη που έχει η κουρκουμίνη

Ερευνητές από το Τμήμα Φαρμακολογίας στο Κυβερνητικό Ιατρικό Κολέγιο της Ινδίας, διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη, που αποτελεί το κύριο συστατικό του κουρκουμά, έχει αντικαταθλιπτική δράση στον εγκέφαλο.

Η κουρκουμίνη βρέθηκε να έχει αντικαταθλιπτική δράση σε διάφορες ζωικές παραλλαγές της κατάθλιψης, Μπόρεσε να εξαχθεί και το συμπέρασμα ότι η αντικαταθλιπτική της δράση περιλαμβάνει και τους σεροτονινεργικούς νευροδιαβιβαστές. Οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητες που περιέχονται στην κουρκουμίνη έχουν πολύ καλά οφέλη σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη ή διαταραχή, και τα οποία διαρκούν 4 – 8 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Τα οφέλη που παρέχει ο κουρκουμάς στην υγεία

Ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικός για την υγεία μας, ανακουφίζει από το άσθμα, βελτιώνει την υγεία του θυρεοειδούς, βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, συμβάλλει στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα και βελτιώνει την υγιεινή του στόματος. Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικός στη θεραπεία του καρκίνου.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία.

Η συνταγή για να φτιάξετε το ρόφημα

συνταγή κουρκουμίνη γάλα κατάθλιψη

Θα χρειαστείτε:

  • 400 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Μαύρο πιπέρι (μία πρέζα)

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ακόμα πιο εύκολη να τη φτιάξετε. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιείτε, απολαύστε και επωφεληθείτε από τα οφέλη του!

Πάντοτε να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήστε τη θεραπεία με βότανα, αυτός γνωρίζει καλύτερα την περίπτωση σας και θα σας κατευθύνει σωστά στη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε.