Τι και αν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη, πάλι δημιουργούνται ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά ή ακόμα μπορεί να εμφανίσουν και πιτυρίδα. Ίσως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι δεν τα πλένετε με σωστό τρόπο. Πιθανώς να σκέφτεστε και να απορείτε, υπάρχει σωστός και ενδεδειγμένος τρόπος για να πλένουμε τα μαλλιά μας; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχουν δώσει οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να κάνουμε σωστό λούσιμο στην τρίχα της κεφαλής μας, για να έχουμε πάντα το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα καθαριότητας.

Σωστό λούσιμο στα μαλλιά

Βρέξτε τα μαλλιά σας:

Φαντάζομαι πως είναι κάτι που οι περισσότεροι κάνουμε σωστά, όμως είναι από τα πρώτα βήματα για ένα σωστό λούσιμο και πρέπει να το αναφέρουμε. Πάντα βρέχουμε τα μαλλιά με μπόλικο νερό πριν χρησιμοποιήσουμε το σαμπουάν, καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι είναι αρκετά υγρά και βρεγμένα πριν το χρησιμοποιήσετε. Πλύνετε τα με χλιαρό νερό, επειδή χαλαρώνει τις ρίζες των μαλλιών.

σωστός τρόπος για να πλένετε τα μαλλιά

Αν έχετε μακρύ μαλλί, εφαρμόστε conditioner:

Αν είστε από αυτούς που έχουν πλούσια και μακριά κόμη, μην χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν από την αρχή. Ξεκινήστε πρώτα με ένα μαλακτικό μαλλιών που θα μαλακώσει τις άκρες τους και θα δώσει λάμψη, στη συνέχεια ξεβγάλετε και λουστείτε κανονικά.

Απλώστε το σαμπουάν μόνο στη ρίζα:

Όταν εφαρμόζετε το σαμπουάν, φροντίστε να το κάνετε κοντά στη ρίζα και όχι σε οποιοδήποτε σημείο του κεφαλιού ή της τρίχας. Οι ρίζες προκαλούν λιπαρότητα και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Μη βιάζεστε:

Μη βιάζεστε και μην τα πλένετε πρόχειρα και γρήγορα, αφού κάτι τέτοιο θα τα καταστρέψει. Πλύνετε τα με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, σαν να πρόκειται για το πιο ευαίσθητο πράγμα στη γη, για να τους δώσετε με αυτόν τον τρόπο μια κανονική περιποίηση.

Μην επαναλαμβάνετε τη διαδικασία:

Μη βάζετε σαμπουάν ή μαλακτικό περισσότερο από μια φορά, αφού αν το κάνετε μπορεί να τα βλάψετε.

Τελειώστε το λούσιμο με κρύο νερό. Αυτό θα τα κάνει πιο λαμπερά και θα δείχνουν ακόμη πιο όμορφα και υγιή.