Η επιφανειακή φλεβίτιδα (ονομάζεται επίσης επιφανειακή θρομβοφλεβίτιδα), είναι μια κατάσταση όπου οι φλέβες κοντά στην επιφάνεια του σώματος (επιφανειακές φλέβες) έχουν πρηστεί, έχουν κοκκινίσει και έχουν αναπτυχθεί θρόμβοι στο αίμα. Αν το ίδιο συμβαίνει σε φλέβες που βρίσκονται πιο βαθειά μέσα στο σώμα (π.χ. σε έναν μυ), τότε αυτό ονομάζεται εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT).

Όταν οι φλέβες αποκτούν ασυνήθιστο πάχος, γεμάτες από ακανόνιστα σχήματα και στροφές, τότε ονομάζονται κιρσοί ή φλεβίτιδα. Οι περισσότεροι κιρσοί γενικά δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα, όμως είναι οπτικά άσχημα στην εμφάνιση. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας για τη φλεβίτιδα, όπως το λέιζερ, όμως υπάρχουν και απλούστερες διαδικασίες που είναι λύσεις με φυσικό τρόπο, λιγότερο δαπανηρές και χρησιμοποιούνται στη ρώσικη λαϊκή ιατρική.

Οι ντομάτες είναι γνωστό ότι μπορούν να παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά επίσης μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμες στην αντιμετώπιση αυτών των αγγειακών ανωμαλιών. Υπάρχουν 2 είδη ντομάτας: Αυτές που έχουν ωριμάσει και έχουν κόκκινο χρώμα και οι πράσινες που είναι άγουρες, και τα δύο αυτά είδη της ντομάτας είναι κατάλληλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της φλεβίτιδας. Οι ντομάτες περιέχουν μια ουσία η οποία λειτουργεί ως αντιπηκτικό και «αραιώνει» το αίμα, όμως και  τα φλαβονοειδή που περιέχονται σε αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των στοιχείων του αίματος.

Θεραπεύστε τη φλεβίτιδα με πράσινες ντομάτες

Η θεραπεία αυτή είναι πραγματικά απλή, πλύνετε μερικές ντομάτες και κόψτε τις σε φέτες. Βάλτε τις φέτες στην περιοχή που  έχετε το πρόβλημα, σε λίγο θα αρχίσετε να έχετε μια ελαφριά αίσθηση μουδιάσματος. Όταν αρχίζετε και δε μπορείτε να αντέξετε την αίσθηση αυτή, τότε αφαιρέστε τις φέτες και πλύνετε το δέρμα με άφθονο νερό. Πρέπει να εφαρμόσετε αυτή τη θεραπεία για τουλάχιστον 2 ώρες καθημερινά για να μπορέσετε να πάρετε πλήρη αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φλεβίτιδας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και θα παρατηρήσετε μεγάλη βελτίωση του προβλήματος και το δέρμα θα αρχίσει να αποκτά μια πιο φυσιολογική εικόνα.

Θεραπεία με κόκκινες ώριμες ντομάτες

Πλύνετε καλά και κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, βάλτε τις φέτες στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και τυλίξτε τις με ένα λεπτό πανί, αφήστε τις για 4 ώρες τουλάχιστον. Σας συνιστούμε να κάνετε αυτή τη διαδικασία το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο.