Αν έχετε παλιές μπλούζες και δε ξέρετε τι να τις κάνετε, τότε η λύση ίσως είναι το φουλάρι της φωτογραφίας. Αντί να πετάξετε το παλιό βαμβακερό t-shirt, φτιάξτε, αυτό το υπέροχο φουλάρι για να σας κρατάει ζεστούς κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και να σας δώσει περισσότερο στυλ.

Πως να φτιάξετε φουλάρι από ένα παλιό t-shirt

Θα χρειαστείτε:

  • Παλιό βαμβακερό κοντομάνικο μπλουζάκι
  • Χάρακας
  • Ψαλίδι ή περιστροφικός κόφτης

Διαδικασία:

φτιάξτε-φουλάρι-φωτογραφίας-από-t-shirt-1

Τοποθετήστε το μπλουζάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια, με ένα χάρακα κρατήστε ίσες αποστάσεις και κόψτε την μπλούζα σε λωρίδες περίπου 2 εκατοστών η κάθε μία.

φτιάξτε-φουλάρι-φωτογραφίας-από-t-shirt-2

Πιάστε τις δυο άκρες κάθε λωρίδας και τραβήξτε με δύναμη μέχρι το ύφασμα να ξεχειλώσει ελαφρώς. Τραβήξτε μια λωρίδα τη φορά για να γίνει σωστά το τέντωμα, βάλτε τη μια πάνω στην άλλη, φροντίζοντας ώστε οι πλευρικές ραφές από το μπλουζάκι να είναι στην ίδια ευθεία.

φτιάξτε-φουλάρι-φωτογραφίας-από-t-shirt-3Μόλις σχηματίσετε το πάχος που επιθυμείτε (είναι καθαρά δική σας η επιλογή, μόνο προσέξτε μην το παρακάνετε), Τυλίξτε τις ραφές με ένα άχρηστο κομμάτι υφάσματος (περίπου 15 εκατοστά, από το ίδιο μπλουζάκι), τυλίξτε όλες τις λωρίδες μαζί και δέστε τις καλά για μην φύγουν.

Ένας αρκετά έξυπνος τρόπος για να μην πετάξετε τα παλιά σας μπλουζάκια, αλλά να τα «ανακυκλώσετε» σε ένα καινούριο αξεσουάρ ρούχων.