Υπάρχουν ένα σωρό αποσμητικά χώρου, με άρωμα λεβάντα, αρώματα εσπεριδοειδών, συσκευές που ψεκάζουν αυτόματα, άλλες που ψεκάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού, σε όλα αυτά τα αποσμητικά χώρου ο «κοινός παρονομαστής» είναι ένας, τα «φυσικά αρώματα» – φτιαγμένα όμως με χημικές ουσίες – που αποδίδουν το τελικό αποτέλεσμα. Δε χρειάζεται να σπαταλάμε ένα σωρό χρήματα για να αγοράσουμε όλα αυτά τα αποσμητικά χώρου. Για να υπάρχει πάντα ένα ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, μπορούμε να το καταφέρουμε με μια πληθώρα από βότανα και φυτά.

Η διττανθρακική σόδα (sodium bicarbonate) ή μαγειρική σόδα, είναι το καλύτερο συστατικά για να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Τοποθετήστε ένα πιάτο με διττανθρακικό νάτριο σε μέρη του σπιτιού που έχουν αποκτήσει δυσάρεστες οσμές, η μυρωδιές από τσιγάρο και αυτή θα απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια μικρή ποσότητα, απευθείας πάνω στα χαλιά σας, αν αυτά μυρίζουν άσχημα. Αφήστε την πάνω στο χαλί όλη τη νύχτα και καθαρίστε το επόμενο πρωί. Η μαγειρική σόδα δεν μυρίζει όμορφα ή για να το πούμε καλύτερα δεν έχει καθόλου οσμή, όμως είναι ιδανικό για να απορροφά και να εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές.

Υπάρχει στη φύση πληθώρα φυτών και βοτάνων, που αναδύουν ευχάριστα αρώματα και μπορούν να χαρίσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι γεμάτη αρώματα. Μερικά από αυτά, είναι το δεντρολίβανο και η λεβάντα η οποία είναι αρκετά αρωματική όταν είναι φρέσκια, όμως ακόμα και ως αποξηραμένα μπορούν να μυρίζουν ωραία.

Δείτε πως να φτιάξετε αρωματικά χώρου, 2 συνταγές με υλικά πού όλοι έχουμε στο σπίτι.

Επίσης πολλοί αγαπητά αρώματα από πολλούς, είναι η μυρωδιά της κανέλας, αλλά και τον εσπεριδοειδών όπως για παράδειγμα το άρωμα λεμόνι. Δώστε μια αίσθηση φρεσκάδας στο δωμάτιο σας χρησιμοποιώντας τα αιθέρια έλαια τους. Για να το πετύχετε αυτό, βάλτε σε ένα βαμβάκι μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αρωματικά αιθέρια έλαια και αφήστε τα μέσα στο δωμάτια, σε λίγα λεπτά ο χώρος θα γεμίσει αρώματα.