Φυσικά και δεν είναι κάθε προϊόν καρκινογόνο, υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που προκαλούν καρκίνο, είναι πολύ δημοφιλείς και ευρέως διαδεδομένες και φυσικά πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τους. Οι τροφές και τα ροφήματα που ακολουθούν τις καταναλώνουμε καθημερινά και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, θα πρέπει να σταματήσετε ή να περιορίσετε την κατανάλωση τους άμεσα.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά ανήκουν στην κορυφή της λίστας μας με τα πιο καρκινογόνα προϊόντα διατροφής, Είναι γεμάτα με χημικά πρόσθετα και χρωστικές ουσίες, που είναι χημικές ουσίες και σάκχαρα που τροφοδοτούν κυριολεκτικά τα καρκινικά κύτταρα.

Γλυκά

Το λευκό αλεύρι και οι ζάχαρη είναι ένα κοινό συστατικό στα περισσότερα γλυκά. Οι τεράστιες ποσότητα υδατανθράκων σε συνδυασμό  με τη ζάχαρη, είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο που ενισχύει την τάχιστη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ειδικά όταν γίνεται υπερβολική κατανάλωση τους.

Δείτε τον κατάλογο με καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται σε τρόφιμα.

Φρούτα και λαχανικά;

Αν και είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που παρέχει η φύση προς τον άνθρωπο, το παράδοξο με την εποχή μας είναι ότι μπορεί να γίνουν αρκετά επικίνδυνα για την υγεία και άκρως καρκινογόνα.

Πολλοί θεωρούν ότι αν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά όπως τα μήλα, τα αχλάδια, οι φράουλες, είναι αρκετά ωφέλιμα για την υγεία τους, αυτό εν μέρη είναι σωστό, όμως αν τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε αγοράσει έχουν ποτιστεί με φυτοφάρμακα ή είναι γενετικά μεταλλαγμένα ώστε να αντέξουν στα ζιζάνια και τις κακές καιρικές συνθήκες, τότε σίγουρα θα έχουν αρνητική επίπτωση στην υγεία και μπορεί να προκαλέσουν διαφορετικούς τύπους ασθενειών.

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να το ελέγξετε, γιαυτό καλό είναι να προτιμάτε συνοικιακά καταστήματα που εμπιστεύεστε, ώστε να είστε σίγουροι για την προέλευση των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε. Να είστε πάντοτε προσεκτικοί και να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά από μέρη που εμπιστεύεστε και γνωρίζετε ότι οι προέλευση τους είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Τροφές και αναψυκτικά διαίτης

Τα αναψυκτικά διαίτης είναι χειρότερη επιλογή για την υγεία σας ακόμα και από τα τα κανονικά αναψυκτικά. Οι γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που τα κατατάσσουν στις τροφές με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα για την πρόκληση καρκίνου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις ίδιες τις γλυκαντικές ουσίες όπως η ζαχαρίνη, που πρέπει φυσικά να αποφεύγετε.