Η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει μικρή εξάσκηση στην τεχνική της, όμως είναι μια πολύ καλή λύση για να αφαιρέσετε από τη ρίζα τις περιττές τρίχες που υπάρχουν στο πρόσωπο.

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν τα τέλεια και πιο όμορφα φρύδια, αν και δεν είναι δύσκολο να γίνει, μερικές φορές απαιτεί χρήματα και αρκετή ώρα καθημερινής φροντίδας. Τα καλά νέα είναι ότι τα φρύδια μιας γυναίκας μπορούν να γίνουν όμορφα και τοξωτά διαμορφώνοντας τα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας.

Σε γενικές γραμμές το ιδανικό σχήμα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί, γιαυτό καλό είναι στην αρχή αν ζητήσουμε τη βοήθεια ένας έμπειρου επαγγελματία, ώστε να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τρίχες και να διαμορφώσει το ιδανικό σχήμα για τα φρύδια μας. Μπορείτε για να εξασκηθείτε να κάνετε αποτρίχωση με κλωστή σε εσάς και τις φίλες σας, στην περιοχή που υπάρχει το μουστάκι και όταν αισθάνεστε σίγουρες για το αποτέλεσμα να αρχίσετε να δοκιμάζετε να δώστε το τέλειο σχήμα στα φρύδια σας.

Αν χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι είναι μια εύκολη αλλά χρονοβόρος διαδικασία και επίσης η τρίχα μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα. Η αποτρίχωση με κερί, είναι πιο εύκολη διαδικασία και δεν προκαλεί τόσο πόνο, όμως αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Σας προτείνουμε λοιπόν ως ιδανική λύση την αποτρίχωση με κλωστή (χωρίς να αποκλείουμε κάποια άλλη διαδικασία), το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά εκατοστά κλωστής και μια ενυδατική κρέμα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο είδος νήματος, το οποίο πρέπει να είναι λεπτό, όχι πολύ παχύ και κατασκευασμένο από βαμβάκι.

Η διαδικασία γα να κάνετε σωστά αποτρίχωση με κλωστή

Θα χρειαστείτε ένα νήμα 25 – 30 εκατοστών. Δέστε τα δυο άκρα μεταξύ του και τοποθετήστε τα δάχτυλα μέσα στο κύκλο που προέκυψε, φροντίζοντας να το τεντώσετε. Περιστρέψτε το νήμα στη μέση κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το ένα χέρι, ενώ το άλλο μένει σταθερό. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα σπειρωτό σχήμα στη μέση το οποίο είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αφαιρέσουμε τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Ακουμπήστε το νήμα πάνω στο δέρμα κατά μήκος της περιοχής που θέλετε να εφαρμόσετε την αποτρίχωση με κλωστή και με σταθερές και κυλιόμενες κινήσεις των χεριών ανοιγοκλείνεται τα δάχτυλα για να αφαιρέσετε τις περιττές τρίχες.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει, θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική.