Γνωρίζετε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα μικρού βαθμού εγκαύματα;
Αν από απροσεξία ακουμπήσατε με γυμνά χέρια την καυτή κατσαρόλα ή αν έπεσαν επάνω σας μικρές σταγόνες από το καυτό λάδι κατά το τηγάνισμα, ακόμα και αν το σίδερο ήρθε σε επαφή κατά λάθος για ελάχιστα δευτερόλεπτα  με το δέρμα σας, την ώρα που σιδερώνατε τα ρούχα και προκλήθηκαν μικρού βαθμού εγκαύματα, τότε δείτε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε άμεσα με φυσικές θεραπείες και υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, κάθε είδους εγκαυμάτων από οποιαδήποτε αιτία και αν προκλήθηκαν.

Φυσικές θεραπείες για εγκαύματα

εγκαύματα αντιμετωπίστε θεραπείες

Μια από τις καλύτερες λύσεις πρώτης βοήθεια όταν πρόκειται για εγκαύματα είναι το ξύδι, μόλις προκληθεί η ζημιά στο δέρμα ρίξτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μικρή ποσότητα από ξύδι, στη συνέχεια καλύψτε τη περιοχή με μια γάζα την οποία έχετε εμποτίσει με ξύδι.

Αντιμετώπιση εγκαυμάτων με αιθέρια έλαια λεβάντας

Ένα πολύ καλό υποκατάστατο του ξυδιού σε τέτοιες καταστάσεις είναι και τα αιθέρια έλαια της λεβάντας. Αν τα εφαρμόσετε πάνω στο δέρμα αμέσως μετά τον τραυματισμό, θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μολύνσεων και άλλων επιπλοκών. Η λεβάντα είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό και ταυτόχρονα καταπραΰνει τον πόνο.

Τοποθετήστε  αλόη βέρα

Επίσης, η αλόη είναι μια ακόμη εναλλακτική λύση. Το φυτό αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά ευεργετικό για την επιδερμίδα μας. Τοποθετήστε το φύλλο της αλόης από την εσωτερική του πλευρά πάνω στην περιοχή που τραυματίσατε, αφού πρώτα το κόψετε στη μέση και αφαιρέσετε το ζελέ που περιέχει. Καλύψτε την περιοχή μαζί με το φύλλο της αλόης με μια γάζα, η εναπομείνασα ποσότητα τζελ πάνω στο φύλλο είναι αρκετή για να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.

Και το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει

Η επιστρώσεις με καλέντουλα ή  βαλσαμόχορτο είναι μια πολύ καλή επιλογή για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους τραυματισμών. Αποθηκεύστε καλέντουλα  ή βαλσαμόχορτο σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με ελαιόλαδο και αφήστε το σε ηλιόλουστο μέρος για μερικές ημέρες. Κάθε φορά που χρειάζεστε το λάδι τους, εφαρμόζετε στην πληγή μια σημαντική ποσότητα και καλύπτετε με γάζα.