Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου σε μια γυναίκα. Αν διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να καταπολεμηθεί και ο ασθενής να θεραπευθεί. Ο καρκίνος του μαστού προκαλείται από μια σειρά παραγόντων, εμείς θα δούμε 5 από αυτούς τους οποίους θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια του άρθρου μας.

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει την υγεία και τη ψυχολογία μας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Ως εκ τούτου, δυναμώνει τον οργανισμό μας, ο οποίος μπορεί και αντιμετωπίζει πιο ενεργά τις όποιες πιθανές ασθένειες.

Κακές διατροφικές συνήθειες

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το κόκκινο κρέας και η ζάχαρη ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Επίσης η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού επειδή επηρεάζει την παραγωγή οιστρογόνων.

Διαβάστε τα μυστικά για να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Παχυσαρκία

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του έως και 60%. Τα λιπώδη κύτταρα διεγείρουν την έκκριση των οιστρογόνων και επιταχύνουν την ανάπτυξη των όγκων.

Κληρονομικότητα και καρκίνος του μαστού

Αν κάποιος στην οικογένεια σας (μητέρα, αδελφή, γιαγιά) έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, οι πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας λόγω κληρονομικότητας είναι δυο φορές μεγαλύτερες ακόμα και αν δεν είστε φορέας των παραπάνω γονιδίων.