Το μέλι είναι ίσως η πιο αρχαία τροφή που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, είναι διαχρονική ανά τους αιώνες, έχει υπέροχη γλυκιά γεύση και το καλύτερο είναι, ότι διατηρείτε εκτός ψυγείου για πάρα πολλά χρόνια (μπορεί και εκατοντάδες) χωρίς να χαλάσει ή να αλλοιωθεί η γεύση του. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης και μια τροφή που παράγεται από τις μέλισσες με ευεργετικά για τον άνθρωπο οφέλη.

Διαβάστε αναλυτικά αν αναμιχθεί με κανέλα τι μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό: Μέλι και κανέλα! Φυσικό φάρμακο για πολλές παθήσεις.

Μπορείτε να το φάτε στο πρωινό σας μαζί με μια φέτα ψωμί, να το προσθέσετε στο γάλα ή τα δημητριακά, ακόμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε ροφήματα και τσάι, σε περίπτωση που προσέχετε τη διατροφή σας, αφού η φυσική περιεκτικότητα του σε σάκχαρα το καθιστά αρκετά πιο υγιεινό από την επεξεργασμένη ζάχαρη ή τα χημικά υποκατάστατα της όπως η ζαχαρίνη, ασπαρτάμη κλπ.

Για να ξεχωρίσετε τη γεύση από το μέλι

Μιας και το μέλι πωλείται συσκευασμένο σε γυάλινα βάζα, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πως θα μπορούσατε να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή γεύση μελιού, αφού δυστυχώς δε γίνεται να το δοκιμάσετε;

Γιαυτό σήμερα θα δούμε ένα μυστικό κολπάκι που γνωρίζουν όλοι οι ειδήμονες του χώρου και μας βοηθά να ξεχωρίσουμε την ποιότητα και τη γεύση του με βάση την απόχρωση του.

Υπάρχει ένα κοινό μυστικό που γνωρίζει η πλειοψηφία των μελισσοκόμων  και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δε το είχαμε ακουστά.
Αν θέλετε να ξεχωρίσετε το περιεχόμενο που υπάρχει στο βάζο και να γνωρίζετε αν το μέλι που πρόκειται να αγοράσετε έχει βαριά ή ελαφριά γεύση, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το χρώμα του.
Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα του, τόσο πιο ελαφριά γεύση έχει.

Πλέον είστε σε θέση να καταλάβετε και να επιλέξετε μόνο με την όραση σας, την καλύτερη ποιότητα του μελιού και τη γλυκύτητα του, σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Δείτε μερικές ακόμη σημαντικές πληροφορίες:
Μέλι – το πολύτιμο δώρο προς τον άνθρωπο
Πως να χρησιμοποιήσετε το μέλι στην καθημερινότητα σας.