Οι σακούλες στα μάτια και οι μαύροι κύκλοι δημιουργούνται στην περιοχή κάτω από τα μάτια ύστερα από υπερβολική κόπωση ή αϋπνία, ή μπορεί να είναι μια κληρονομική κατάσταση. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες στα μάτια είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε άτομα με καθημερινές απαιτητικές συνθήκες εργασίας. Υπάρχουν όμως και καλά νέα και αυτά είναι ότι υπάρχει μια φυσική θεραπεία που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια σε λίγα μόλις λεπτά.

Καφές για τις σακούλες στα μάτια

Ο καφές πέραν της ευχάριστης γεύση και της δόσης ενέργειας που μας χαρίζει, έχει και πολλά ακόμη πλεονεκτήματα. Όπως θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου μας, ένα από αυτά είναι ότι μας βοηθά να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αλείψετε το κατακάθι του καφέ (όσο είναι ακόμα υγρό) στην προβληματική περιοχή των ματιών. Η καφεΐνη βοηθά στην ανακούφιση από τη φλεγμονή και το οίδημα και διατηρεί το δέρμα απαλό και υγιές. Με αυτόν τον τρόπο οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν σε ελάχιστα λεπτά.

Άλλα οφέλη από την κατανάλωση καφέ

Υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και τη βελτίωση της σωματικής άσκησης. Πιείτε ένα φλιτζάνι 30 λεπτά πριν την έναρξη της άσκησης για να έχετε ένα αναζωογονητικό και άκρως τονωτικό αποτέλεσμα, φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματικό και στην πρόληψη της κόπωσης των μυών.

Ο στιγμιαίος καφές όταν καταναλώνεται σκέτος, χωρίς ζάχαρη ή γάλα, περιέχει  80 θερμίδες λιγότερες ανά 150 ml. Έτσι ο καφές δεν επηρεάζει τη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη βοηθά στη καλύτερη συγκέντρωση σε απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και μας δίνει μια ώθηση ενέργεια διώχνοντας την κούραση που επέρχεται φυσιολογικά κατά τις μεσημεριανές ώρες, ιδιαίτερα μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Άλλες βιοδραστικές ουσίες του καφέ είναι οι πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.