Γνωρίζετε ότι ένας στους τρεις πάσχει από παράσιτα στο πεπτικό σύστημα; Μπορεί να ακούγεται σοκαριστικό, όμως η αλήθεια είναι πως εμφανίζονται συχνά. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι παρασίτων και οφείλονται σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας του πεπτικού συστήματος.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε προσβληθεί από παράσιτα και δεν ξέρετε πως να το εξακριβώσετε, θα προσπαθήσουμε να το διαλευκάνουμε στη συνέχεια του άρθρου.

Συμπτώματα που μαρτυρούν παράσιτα στο πεπτικό σύστημα

  • Ιστορικό προβλημάτων υγείας του πεπτικού συστήματος ή τροφική δηλητηρίαση.
  • Αέρια, διάρροια, δυσκοιλιότητα, χωρίς κάποια πιθανή αιτία.
  • Τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Ξυπνάτε αρκετές φορές κατά τις βραδινές ώρες.
  • Διάρροια ταξιδιωτών.
  • Εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος, κνίδωση, ροδόχρους ακμή και εξανθήματα, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.
  • Αναιμία (έλλειψη σιδήρου).
  • Κόπωση, κατάθλιψη και εξάντληση.
  • Δεν αισθάνεστε πλήρης μετά το φαγητό.
  • Πόνοι στους μύες και τις αρθρώσεις.

Αν έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, φυσικά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε! Επισκεφθείτε το γιατρό για να σας συμβουλέψει. Εκείνος θα σας κατευθυνθεί ανάλογα με την πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε θεραπευτικά βότανα και τροφές, που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των παρασίτων που δημιουργήθηκαν στο πεπτικό σύστημα.

Καρύδια και ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί έχουν ισχυρή και αποτελεσματική δράση στον καθαρισμό του αίματος και του πεπτικού συστήματος. Είναι ευεργετικά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούνται από μύκητες. Στην πραγματικότητα, ο χυμός που φτιάχνεται από τσόφλια καρυδιών, χρησιμοποιείτε για την εξόντωση των παρασίτων. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε φρέσκα καρύδια με την πράσινη φλούδα.

Με το φλοιό τους μπορείτε να φτιάξετε βάμμα ή ακόμα και να το αγοράσετε έτοιμο, πίνοντας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αρτεμισία για σκουλήκια του εντέρου και του στομάχου

Η αρτεμισία είναι το βότανο με τα μικροσκοπικά κιτρινωπά άνθη. Τα φύλλα και τα λουλούδια της είναι αρκετά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των δυσλειτουργιών του στομάχου και θεωρείται ιδανικό βότανο για την αντιμετώπιση των εντερικών παρασίτων. Έχει αρκετές αντι-μικροβιακές ιδιότητες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην καταπολέμηση πολλαπλών μολύνσεων που δημιουργούνται από παράσιτα.

Προσοχή: Αν έχετε γεννήσει πρόσφατα και θηλάζετε, δεν πρέπει να το καταναλώσετε.

Η αρτεμισία περιέχεται σε διάφορα προϊόντα «εσωτερικού καθαρισμού» και μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε μόνοι σας το ρόφημα. Προσθέστε 1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού αψιθιάς (αρεμισία) σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάστε με ένα πιατάκι και αφήστε για 10 λεπτά τουλάχιστον. Αμέσως μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση και για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Σκόρδο – Ο φυσικός «εξολοθρευτής»

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ιδιότητες στην ενίσχυση της υγείας μας, μια από αυτές είναι και η καταπολέμηση παρασίτων, μυκήτων, ιών και βακτηριδίων. Είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό και για εξωτερική χρήση, αφού απομακρύνει εξωτερικά παράσιτα όπως κουνούπια, ψύλλους και τσιμπούρια.

Και το μπαχαρικό – γαρίφαλο, καταπολεμά τα σκουλήκια του εντέρου

Το γαριφαλέλαιο βοηθά στην αντιμετώπιση τους. Στην πραγματικότητα θεωρείται ένα από τα ελάχιστα βότανα που μπορούν να εξολοθρεύσουν τα αυγά των σκουληκιών. Είναι αρκετά αποτελεσματικό και χρησιμοποιείται μαζί με τη φλούδα από τα καρύδια και την αψιθιά. Ο συνδυασμός αυτών των τριών, θα σκοτώσει όλα τα παράσιτα που υπάρχουν στο στομάχι . Το γαρύφαλλο έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες.