Το αγγουράκι τουρσί είναι ένας απολαυστικός και νόστιμος μεζές που μπορεί να συνοδεύσει κάθε σας στιγμή, αντίθετα με όσα πιστεύετε, το να φτιάξετε αγγουράκι τουρσί είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται για ένα σωστό αποτέλεσμα, είναι οι ηλιόλουστες ημέρες, γιαυτό πριν τα φτιάξετε βεβαιωθείτε ότι ο καιρός είναι κατάλληλος και υπάρχουν αρκετές ηλιόλουστες ημέρες.

Πως να φτιάξετε αγγουράκι τουρσί

Υλικά:

  • Βάζο, χωρητικότητας 1,5 λίτρου
  • Αγγουράκια (μικρού μεγέθους, τα κοντά)
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
  • Λευκό Ξύδι
  • Δάφνη
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Σκόρδο
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι χονδρό

Διαδικασία:

Πλένετε καλά τα αγγουράκια και με ένα πιρούνι τα τρυπήστε ελαφρώς σε διάφορα σημεία. Πλένουμε καλά το βάζο και τοποθετήστε μέσα στο κάτω μέρος, μισό ματσάκι από τον άνηθο που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή. Στη συνέχεια βάλτε τα αγγούρια μέσα στο βάζο, φροντίζοντας να τα τοποθετήσετε σε όρθια θέση. Μόλις έχετε τοποθετήσει την πρώτη στρώση προσθέστε 2 – 3 σκελίδες σκόρδο και συνεχίζετε προσθέτοντας τη δεύτερη στρώση και ολοκληρώνεται με τις σκελίδες σκόρδου και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1/2 φλιτζάνι ξύδι, 1 φύλλο δάφνη, κόκκους πιπεριού, ζάχαρη.

Προσοχή: Τα αγγουράκια που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι τα «μίνι», πολύ μικρού μεγέθους, καθώς τα κανονικά είναι ακατάλληλα για αυτή τη συνταγή.

Μόλις έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία γεμίσματος, βάλτε νερό να ζεσταθεί και προσθέστε στο βάζο μέχρι να καλύψει πλήρως τα αγγούρια. βάλτε στην κορυφή και τον υπόλοιπο άνηθο. Κλείνετε αεροστεγώς το καπάκι. Τοποθετήστε το βάζο σε ηλιόλουστο μέρος για 3 – 4 ημέρες περίπου. Δοκιμάστε να διαπιστώσετε αν είναι έτοιμο, αλλιώς αφήστε άλλη μια ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να το τοποθετήσετε για 12 ημέρες περίπου, στο ψυγείο.

Εύκολη και απλή συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στα σπίτια μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε λίγη υπομονή, όμως αυτό είναι χαρακτηριστικό για όλων των ειδών τα τουρσιά και αυτό διότι θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές ημέρες μέχρι να είναι έτοιμο για κατανάλωση.