Τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμός μας όταν είμαστε μεθυσμένοι;
Πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών  επηρεάζει τη συμπεριφορά μας και γιατί αισθανόμαστε τις συνέπειες ακόμα και την επόμενη ημέρα;

Η επιστήμη έχει δώσει την απάντηση της πάνω στο θέμα: Οποιοδήποτε ποτό καταναλώνετε, περνά μέσα από το έντερο και καταλήγει απευθείας στο στομάχι.

τι συμβαίνει όταν είμαστε μεθυσμένοι

1. Τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου είναι σπογγώδη και δεν απορροφούν το αλκοόλ, το οποίο αρχίζει και πηγαίνει στο αίμα. Το κυκλοφορικό σύστημα είναι αρκετά γρήγορο στις λειτουργίες που επιτελεί στον οργανισμό, με αποτέλεσμα μόλις εισέλθει μεγάλη ποσότητα στο αίμα, σε λίγα λεπτά θα είμαστε μεθυσμένοι.

2. Εν τω μεταξύ, το συκώτι θα προσπαθήσει να αποβάλλει την περισσότερη ποσότητα του αλκοόλ που βρίσκεται στο αίμα. Αν καταφέρει τελικά να κάνει σωστά την αποτοξίνωση, εξαρτάται από την ποσότητα του αλκοόλ που έχετε καταναλώσει και αν φάγατε πρόσφατα καλά ώστε να υπάρχει κάτι στο στομάχι σας που θα επιταχύνει την απορρόφηση  του.

Για παράδειγμα: Αν πίνετε ένα ποτήρι ουίσκι με άδειο στομάχι, θα μεθύσετε πιο γρήγορα από ότι αν πιείτε ένα ποτήρι μπύρας. Με την πρώτη γουλιά που εισέρχεται στον οργανισμό, το συκώτι αρχίζει και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει σωστή αποτοξίνωση και να αποβάλλει το αλκοόλ από το σώμα.

Τα νεφρά συμβάλλουν επίσης στην προσπάθεια  που καταβάλει το συκώτι και προσπαθούν να το ενισχύσουν στη διαδικασία αποτοξίνωσης. Παίρνουν επάνω τους ορισμένη ποσότητα μη επεξεργασμένου αλκοόλ, πριν αυτό προλάβει να εισέλθει στο κυκλοφορικό σύστημα. Το σώμα προσπαθεί να αποβάλλει τις τοξίνες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτός είναι ο λόγος που ουρείτε συχνά, όταν πίνετε.

Δείτε 6 τρόπους που το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία.

Η επίσκεψη στην τουαλέτα λόγω ανάγκης για συχνή ούρηση, οδηγεί σε αφυδάτωση και είναι ένας από τους λόγους που προκαλεί τους τρομερούς πονοκεφάλους της επόμενης ημέρας. Γιαυτό πρέπει να πίνετε άφθονο νερό πριν πάτε για ύπνο, ώστε να αποτρέψετε το hangover τις επόμενης ημέρας. Βέβαια, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αφού κανείς δε θα σκεφτεί τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει τον οργανισμό του εκείνη τη στιγμή και αυτή είναι μια ακόμη από τις παρενέργειες του αλκοόλ.