Έχετε παρατηρήσει ότι το στήθος σας έχει αρχίσει με τα χρόνια να χάνει τη σφριγηλότητα του και να  κρεμάει;

Αν είστε από εκείνες τις γυναίκες που αναζητάτε έναν τρόπο για να σταματήσετε τη φυσική έλξη της βαρύτητας και να αποκτήσετε ξανά στητό στήθος, τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λύσεις υπάρχουν. Φυσικά κάποιος μπορεί να σας προτείνει ένα ενισχυμένο σουτιέν, που όμως δεν αποτελεί μόνιμη και συνεχής λύση, αλλά μια προσωρινή επιλογή που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ανόρθωσης.

Η λύση μπορεί να έρθει φυσικά μέσω της γυμναστικής. Η ανάπτυξη των μυών του στήθους θα το ενισχύσει και θα βοηθήσει στην ανόρθωση του. Πρόκειται, καθαρά για ασκήσεις εκγύμνασης του στήθους που χρησιμοποιούν άνδρες και γυναίκες.

Δουλεύοντας τους μύες του στήθους από πολλαπλές γωνίες με πολλές επαναλήψεις και αρκετό βάρος, διασφαλίζετε την αύξηση της αντοχής και την ανάπτυξη των μυών.

Τι πρέπει να προσέξετε για να δείτε αποτελέσματα από τις ασκήσεις που ακολουθούν:

  1. Βεβαιωθείτε ότι τα βαράκια που έχετε επιλέξει έχουν αρκετό βάρος ώστε να σας δυσκολεύουν ελαφρώς κατά τις επαναλήψεις των ασκήσεων.
  2. Θα πρέπει να δώσετε ένταση και δύναμη, σε βαθμό που να αισθάνεστε ότι μετά από κάθε σετ, μπορούσατε να κάνετε μόνο 2 επαναλήψεις ακόμα.
  3. Είναι σημαντικό να αυξήσετε τα κιλά στα βαράκια που χρησιμοποιείται, μετά από μερικές ημέρες.

Σημαντικό: Οι ασκήσεις χρειάζονται πάγκο, δε μπορούν να γίνουν στο έδαφος.

Δείτε αναλυτικά τις τρεις ασκήσεις για ενδυνάμωση και ανόρθωση στήθους

Πιέσεις με αλτήρες σε οριζόντιο πάγκο

3 ασκήσεις που ανορθώνουν το στήθος

Ξαπλώστε σε έναν πάγκο και πάρτε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Με τεντωμένα χέρια  φέρνουμε το ένα βαράκι δίπλα στο άλλο και χαμηλώνουμε μέχρι την ευθεία του στήθους, φροντίζοντας πάντοτε οι αγκώνες να είναι ανοιχτοί στην ευθεία των ώμων και λυγισμένη περίπου 90 μοίρες. Κάντε 10 επαναλήψεις των 2 σετ την πρώτη και δεύτερη ημέρα, τις επόμενες προσπαθήστε να κάνετε 10 επαναλήψεις των 3 – 4 σετ με ενδιάμεσο διάλυμα 30 – 60 δευτερολέπτων.

Οι διαδικασία επαναλήψεων και σετ, είναι ίδια σε όλες τις ασκήσεις. Να θυμάστε πριν από κάθε αλλαγή άσκησης κάντε ένα διάλυμα 2 λεπτών.

Push- ups – Η πιο γνωστή άσκηση στήθους

3 ασκήσεις που ανορθώνουν το στήθος

Πέφτουμε στο πάτωμα μπρούμυτα και τοποθετούμε τις παλάμες μας λίγο πιο έξω από την ευθεία των ώμων. Κρατήστε τα πόδια σας τεντωμένα και ενωμένα μεταξύ τους, ενώ το σώμα θα πρέπει να είναι σε μια ευθεία γραμμή, χωρίς να λυγίζει η μέση. Λυγίζετε τα χέρια και χαμηλώνετε το σώμα μέχρι το σημείο που το στήθος έχει απόσταση 1 εκατοστού από το έδαφος και τεντώνουμε πάλι τα χέρια προς τα πάνω. 10 επαναλήψεις των τριών – τεσσάρων σετ για αρχή είναι μια χαρά.

Ανοίγματα με αλτήρες

3 ασκήσεις που ανορθώνουν το στήθος

Και αυτή η άσκηση χρειάζεται ένα οριζόντιο πάγκο, καθίστε πάνω του και ξαπλώστε ανάσκελα, υποχρεωτικά το πόδια σας πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα. Πάρτε ένα βαράκι σε κάθε χέρι (τρία κιλά σε κάθε χέρι για τις πρώτες ημέρες και σταδιακά αυξάνετε) και φέρτε τα χέρια σας τεντωμένα στην ευθεία, χαμηλώνεται προς τα κάτω με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες, μέχρι την ευθεία του στήθους. Χαμηλώνετε με αργό ρυθμό και ξανά τεντώνετε τα χέρια σας με τον ίδιο ρυθμό, μείνετε για 3 δευτερόλεπτα με τεντωμένα χέρια και ξανά κατεβάζετε. Κάντε 10 – 12 επαναλήψεις με 3 – 4 σετ.

Θέλετε τέλεια γράμμωση στην περιοχή της κοιλιάς, τότε δείτε πως να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς.

Μην το βάζετε κάτω, κάντε τις παραπάνω ασκήσεις 2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα, ο χρόνος που απαιτείται είναι 15 – 20 λεπτά για να ολοκληρώσετε όλες τις ασκήσεις.