Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Waterloo, το αβοκάντο είναι ένα απίστευτα θρεπτικό φρούτο που παριέχει ένα ευρύ φάσμα από οφέλη στην υγεία μας και ίσως αποδειχθεί η «απάντηση» κατά της λευχαιμίας.

Ο καθηγητής Paul Spagnuolo από το Πανεπιστήμιο του Waterloo εντόπισε μια ουσία στο αβοκάντο η οποία δυνητικά θα μπορούσε να συμβάλλει στη θεραπεία της λευχαιμίας, καταπολεμώντας την ασθένεια από τη ρίζα της, στα βλαστοκύτταρα.

αβοκάντο θεραπεύει τη λευχαιμία

Η οξεία μυελογενής λευχαιμία (AML) είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που τα τελευταία 5 χρόνια προσβάλει το 90% των ηλικιωμένων ατόμων άνω των 65 ετών που πάσχουν από τη νόσο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Spagnuolo, ένα νέο φάρμακο που προέρχεται από μια ουσία η οποία περιλαμβάνεται στο αβοκάντο, θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο και την ποιότητα  ζωής σε άτομα που πάσχουν από AML, αυτό οφείλεται στα λιπίδια που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο.

Τα βλαστοκύτταρα είναι σε μεγάλο βαθμό, υπεύθυνα για την ανάπτυξη της νόσου και είναι ο λόγος που πολλοί ασθενείς με λευχαιμία υποτροπιάζουν. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλούς γύρους ερευνών για να καθορίσουμε πως λειτουργεί αυτό το νέο φάρμακο σε μοριακό επίπεδο και έχουμε επιβεβαιώσει ότι στοχεύει επιλεκτικά τα βλαστοκύτταρα, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα απείραχτα, δηλώνει ο καθηγητής Spagnuolo.

Δείτε ακόμα πως το αβοκάντο προάγει την υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο καρκινικό κέντρο ερευνών  «Cancer Research», με τη συνεργασία του κέντρου εμπορευματοποίησης της Αναγεννητικής  Ιατρικής (CCRM). Έχει επίσης κατατεθεί αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη χρήση της ουσίας που ονομάζεται avocatin B, η οποία μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από λευχαιμία.

«Πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή για το εργαστήριο μας. Με τη βοήθεια του CCRM, επιδιώκουμε την εμπορική συνεργασία για κλινικές δοκιμές του avocatin B, δήλωσε ο δρ. Spagnuolo. Η avocatin B, δεν είναι κατάλληλη μόνο για να βοηθήσει στην εξάλειψη της AML, αλλά τα επιλεκτικά στοχευμένα  αποτελέσματα της έδειξαν ότι είναι λιγότερο τοξική για το σώμα.

Η φαρμακευτική ουσία είναι ακόμα προς αναμονή της έγκρισης για χρήση στην κλινική ογκολογία, αλλά ο καθηγητής εκτελεί ήδη πειράματα για να προετοιμάσει το φάρμακο σε μια κλινική δοκιμή πρώτης φάσης. Αυτός είναι ο πρώτος γύρος δοκιμών όπου οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με οξεία μυελογενή λευχαιμία, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάρμακο.

Το ξέρατε ότι και τα παντζάρια συμβάλλουν στη θεραπεία κατά της λευχαιμίας και των όγκων;