Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα στη δουλειά;
Ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει από το άγχος μιας δύσκολης, κουραστικής και αρκετά αγχωτικής ημέρας. Αυτό που δεν ξέρατε είναι ότι η μπύρα παρέχει πολλά ακόμη οφέλη στην υγεία μας.

Δείτε στη συνέχεια του άρθρου τα εκπληκτικά οφέλη της μπύρας στην υγεία μας.

Ενδυναμώνει τα οστά

απίστευτα-οφέλη-της-μπύρας-στην-υγειά-1

Όσο και να σας ακούγεται περίεργο, πίνοντας μπύρα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γερά οστά, απλά δεν πρέπει η ποσότητα που καταναλώνεται να ξεπερνά τα 2 ποτήρια την ημέρα. «Πάν μέτρον άριστον», γιαυτό με συνιστώμενη ποσότητα ενός ποτηριού μπύρας καθημερινά μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να πάθετε κάταγμα ισχίου, κάποια στιγμή της ζωής σας.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που πίνουν 1- 2 ποτήρια μπύρας την εβδομάδα έχουν μειωμένες πιθανότητες κατά 30% να πάθουν κάποια στιγμή της ζωής τους καρδιακή προσβολή. Προσοχή μην το παρακάνετε με την κατανάλωση της, διότι τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η μπύρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η μπύρα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού, να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση της μνήμης. Στη μαύρη μπύρα περιέχεται ακόμη και μια επιπλέον ποσότητα σιδήρου.

Πρόληψη του διαβήτη

Ένα ποτήρι μπύρας σε καθημερινή βάση μπορεί να μας προστατεύσει από το διαβήτη τύπου 2. Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πιείτε μια μπύρα, αρπάξτε την ευκαιρία, απλά δεν πρέπει να ξεφύγετε του μέτρο γιατί τότε αντί να ωφεληθείτε, θα ζημιώσετε τον οργανισμό σας. Η μέγιστη κατανάλωση για μπύρας είναι μέχρι 2 ποτήρια την ημέρα και φυσικά δε πρέπει να ξεπεράστε τα 5 ποτήρια την εβδομάδα. Αυτά ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη της στον οργανισμό μας, κάτι που σίγουρα οι περισσότεροι δε γνώριζαν. Πιάστε λοιπόν ένα παγωμένο ποτήρι και στην υγεία μας!