Το ξέρουμε ότι οι δύσκολοι λεκέδες είναι αρκετά απαιτητικοί στον καθαρισμό τους, μπορούν κάνουν και την πλέον έμπειρη νοικοκυρά να δυσανασχετεί όταν πρόκειται να τους αφαιρέσει αφού είναι τόσο επίμονοι που αν δε γνωρίζεις κάποια μικρά μυστικά καθαριότητας μπορεί να σου φάνε ώρες ολόκληρες μέχρι να φύγουν. Αυτά τα μικρά μυστικά θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα για να σας βοηθήσουν στην αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων εύκολα απλά και χωρίς να παιδευτείτε.

Πως να βγάλετε δύσκολους λεκέδες στα ρούχα από τσίχλα και μελάνι

Ακουμπήσατε κάπου που είχε τσίχλα και τώρα βρίσκεται κολλημένη πάνω στο παντελόνι σας και όπως είναι φυσικό, δε μπορείτε να το βγάλετε;

Σαν μην έφτανε αυτό, το στυλό μάρκας BIC που είχατε στην τσέπη έβγαλε το μελάνι του με αποτέλεσμα να χυθεί όλο πάνω στα ρούχα ;
Αν και είναι πολύ δύσκολο ως και απίθανο να σας συμβούν και τα δύο αυτά μαζί, εμείς παρόλα αυτά θα σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε και στις 2 περιπτώσεις, διότι κάποια στιγμή μπορεί να σας συμβεί είτε το ένα, είτε το άλλο.

Πως να βγάλετε Δύσκολους λεκέδες στα ρούχα, από τσίχλα:
Αν κολλήσει τσίχλα πάνω στα ρούχα σας, τότε βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα, αμέσως μετά τρίψτε το σημείο με μία οδοντογλυφίδα, η τσίχλα θα φύγει πολύ εύκολα σε ελάχιστα μόνο λεπτά.

Και μελάνι:
Σε περίπτωση που χυθεί μελάνι από το στυλό, βάλτε επάνω στο λεκέ οδοντόκρεμα και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει τελείως, μετά απλά πλύνετε και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Καθαρίστε το λεκέ από το δερμάτινο

Το αγαπημένο σας δερμάτινο μπουφάν λερώθηκε και τώρα σκέφτεστε πως να το καθαρίσετε χωρίς να το πάτε στο καθαριστήριο;

Δείτε πως μπορείτε να το καθαρίσετε μόνοι σας και να κάνετε ταυτόχρονα οικονομία γλυτώνοντας και τα χρήματα που θα δίνατε στο πλησιέστερο καθαριστήριο ρούχων.

Για να καθαρίστε το λεκέ από το δερμάτινο πρέπει φτιάξετε ένα μείγμα από νερό και ξύδι, στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι περάστε όλη την επιφάνεια του μπουφάν (όχι μόνο το σημείο που έχει λερωθεί), και αυτό το κάνουμε για να μη δημιουργηθούν λεκέδες. Τρίψτε όμως ιδιαιτέρως απαιτητικά το λερωμένο σημείο και να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτό, το μπουφάν σας θα είναι έτοιμο να το φορέσετε και πάλι καθαρό όπως ήταν πρώτα.

Βγάλτε εύκολα και γρήγορα το λεκέ από τα ρούχα

Αν το μπλουζάκι σας λερώθηκε και είστε στο δρόμο ή κάπου που δεν προλαβαίνετε να το πλύνετε, τότε υπάρχει τρόπος να το καθαρίσετε, είναι παλιός και δοκιμασμένος και θα αφαιρέσει το λεκέ από τα ρούχα σε ελάχιστα μόνο λεπτά.

Μόλις λοιπόν λερωθείτε και ο λεκές δεν έχει στεγνώσει ακόμη, βάλτε πάνω λίγη στάχτη, αφήστε το για 5λεπτά και αμέσως μετά τρίψτε το με ψίχα ψωμιού. Αυτή είναι μια πρόχειρη, αλλά αποτελεσματική λύση για να αφαιρέσετε τους περισσότερους λεκέδες στα ρούχα.

Καθαρίστε εύκολα το λεκέ από τη μοκέτα

Λερώθηκε η μοκέτα και δε θέλετε να χαλάσετε λεφτά στα καθαριστήρια; Δείτε παρακάτω πως μπορείτε με έναν εύκολο τρόπο να την καθαρίσετε μόνη σας στο σπίτι.

Πάρτε ένα δοχείο ψεκασμού, βάλτε μέσα ίση ποσότητα νερού και αμμωνίας, ανακαινίστε καλά και ψεκάστε απευθείας στον λεκέ. Στη συνέχεια πάρτε μια παλιά αλλά καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε την πάνω στον λερωμένο σημείο που μόλις ψεκάσατε, περάστε πάνω από την πετσέτα με ένα ζεστό σίδερο σιδερώματος (όπως φαίνεται στη φωτογραφία), η πετσέτα θα απορροφήσει τον λεκέ και με αυτόν τρόπο το χαλί, ή μοκέτα σας θα είναι και πάλι καθαρή.

Να έχετε υπόψιν σας ότι μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη πετσέτα αναλόγως με το πόσο μεγάλος είναι ο λεκές στη μοκέτα, επαναλαμβάνετε μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί τελείως.
Την επόμενη φορά που λόγω απροσεξίας λερωθείτε, ξέρετε τι να κάνετε με τους δύσκολους λεκέδες!