Πως θα σας φαινόταν να φτιάξετε μόνοι σας αρωματική ζάχαρη για να την προσθέσετε στον καφέ, το τσάι και γενικώς στα ροφήματα, ώστε να τους δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα με πλούσια γεύση.

Ποιος θα έλεγε όχι σε έναν γαλλικό καφέ με πλούσια αρώματα;
Πιστεύουμε κανείς, αλλά αντίθετα, όλοι θα ήθελαν να έχουν στο πρωινό τους έναν τέτοιο καφέ. Για να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό κρυσταλλικής ζάχαρης και αρωμάτων εσπεριδοειδών, δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής που ακολουθεί.

Επιλέξτε μια από τις ενότητες του πίνακα περιεχομένων κάνοντας κλικ

Φτιάξτε αρωματική ζάχαρη

θα χρειαστείτε:

  • Αποξηραμένο ξύσμα από εσπεριδοειδών (μανταρίνι ή πορτοκάλι ή λεμόνι κλπ.)
  • Ζάχαρη

Οδηγίες:

Για να αποξηράνετε το ξύσμα, βάλτε το σε φούρνο στους 100 βαθμούς στη λειτουργία του αέρα και αφήστε να ψηθεί λίγα λεπτά.

Η αναλογίες για να έχει το μείγμα τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αρωμάτων, είναι οι εξής:

Κάθε 150 γραμμάρια ζάχαρης προσθέτουμε 50 γραμμάρια από το αποξηραμένο ξύσμα. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα δυο συστατικά και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Κλείνουμε με καπάκι και τοποθετούμε το βαζάκι σε κάποια άκρη της κουζίνας ή σε ντουλάπι. Αφήνουμε μερικές ημέρες ώστε να απορροφηθεί το ξύσμα και η ζάχαρη να πάρει τη γεύση από τα εσπεριδοειδή. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

αρωματική-ζάχαρη

Άρωμα λεβάντας

Για να προσθέσετε άρωμα λεβάντας, βάλτε σε 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κλωνάρι λεβάντας το οποίο είστε σίγουροι ότι είναι αποξηραμένο και δεν έχει καθόλου υγρασία. Κλείστε το βάζο και  αφήστε για περίοδο τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Η αρωματική ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη

Άρωμα βανίλιας

Θα χρησιμοποιήσουμε τα κλωναράκια από το φυτό της βανίλιας. Βγάζουμε το εσωτερικό τους και το χρησιμοποιούμε στις συνταγές και τα γλυκά μας. Τα κλωνάρια που περίσσεψαν τα αποξηραίνουμε για να φτιάξουμε την αρωματική ζάχαρη με άρωμα βανίλιας. Σε 250 γραμμάρια ζάχαρης, βάζουμε 1 κλωνάρι βανίλιας. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για 5 ημέρες τουλάχιστον να απορροφήσει τα αρώματα της. Είναι πλέον έτοιμοι προς χρήση.

αρωματική ζάχαρη

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα γλυκά, όταν φτιάχνετε κέικ και φυσικά στο τσάι, στα αγαπημένα σας ροφήματα, ακόμα και στον καφέ. Θα πάρετε ως αποτέλεσμα ένα αρωματικό καφέ με πλούσια και ευχάριστη γεύση.