Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι πιο υψηλός στις μέρες μας και αυτό σε οφείλετε σε μια σειρά από παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι: Το τσιγάρο, οι εκτρώσεις, περιπτώσεις που πάσχουν από τον ιό HIV, κακή διατροφή, κονδυλώματα HPV, ακόμη και κληρονομικότητα.

Στη συνέχεια θα δούμε μερικά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι πάσχετε από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

καρκίνος τραχήλου της μήτρας συμπτώματα

Σε κάθε περίπτωση τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν και κάποια άλλη πάθηση αφού δεν είναι αποκλειστικά συμπτώματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, γιαυτό σε περίπτωση που έχετε κάποια από αυτά, μην πανικοβληθείτε αλλά επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει σωστά.

Πόνους στα πόδια

Οίδημα και πόνοι στα πόδια μπορεί να προκληθούν από παρεμπόδιση της ροής του αίματος,που είναι σημάδι του πρώιμου καρκίνου της μήτρας.

Ασυνήθιστη αιμορραγία

Αν παρατηρήσετε ότι αιμορραγείτε και ενδιάμεσα της περιόδου κατά τη διάρκεια  μίας έμμηνου ρύσης στην επόμενη, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ασυνήθιστες αλλαγές κατά την ούρηση

Μπορεί να είναι δύσκολο να το παρακολουθήσετε, όμως το ζήτημα είναι να ελέγχετε σωστά την ουροδόχο κύστη. Αν παρατηρήσετε ότι δε μπορείτε να ελέγξετε τη κύστη και σας πιάνει ακράτεια, τότε αυτό θα μπορούσε να δηλώνει ότι είστε μια ανάσα πριν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ασταθής έμμηνος ρύση

Ο ασταθής κύκλος της περιόδου μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Δυστυχώς, ένα από αυτά μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της μήτρας.

Δυσφορία κατά την ούρηση

Αν αισθάνεστε τσούξιμο ή κάψιμο κατά την ούρηση, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Πόνος στη λεκάνη και την πλάτη

Αν βιώνετε ισχυρούς πόνους και κράμπες στην πυελική περιοχή, τότε μπορεί να είναι σημάδι όγκων, μπορεί όμως και να προκαλούνται απλώς λόγω της εμμηνόρροιας .
Οι πόνοι στην πλάτη μπορεί να είναι και αυτοί σημάδια της έμμηνου ρύσεως, όμως αν είναι ισχυροί και δυνατοί πόνοι, τότε μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου.

Ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις

Αν παρατηρήσετε ακραίες και ασυνήθιστες αλλαγές, όπως περίεργες εκκρίσεις υγρών, τότε μπορεί να είναι σημάδι ότι πρόκειται για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, επειδή όνως μπορεί να οφείλεται και σε άλλα πιθανά προβλήματα υγείας, το καλύτερο θα ήταν να κάνετε ένα τσεκ απ με τον προσωπικό σας γιατρό.