Είναι αναπόφευκτο ότι κάποτε, η καινούρια και αγαπημένη μας μπλούζα θα καταλήξει με την πάροδο του χρόνου ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι της ντουλάπας να περιμένει τη φθορά, μέχρι να την ξετρυπώσουμε και να το πάρουμε απόφαση ότι ήρθε η ώρα να την πετάξουμε. Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε τρόπος να αξιοποιήσουμε τα παλιά μας κοντομάνικα μπλουζάκια και να φτιάξουμε με αυτά υπέροχες δημιουργίες που θα δώσουν μια ευχάριστη νότα σε εμάς και την διακόσμηση του σπιτιού;

Το καλύτερο είναι ότι πρόκειται για χειροκατασκευές που θα φτιάξουμε μόνοι μας και γιαυτό το λόγο θα τα λατρέψετε διπλά.

Όπως θα δείτε στο βίντεο υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αξιοποιήσει κάποιος το παλιό του μπλουζάκι, εμείς θα το κάνουμε με 3 διαφορετικές έξυπνες ιδέες, θα φτιάξουμε ένα κάλυμμα για μαξιλάρια, ένα βραχιόλι και μια τσάντα. Το καλύτερο είναι ότι χρειάζεστε μόνο ένα ψαλίδι ίσως και λίγη υγρή κόλλα. Έτσι χωρίς κλωστές και βελόνες γλιτώνετε το «ενοχλητικό» ράψιμο και έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς να παιδευτείτε ιδιαίτερα.

Μαξιλαροθήκη από το παλιό σας T-shirts

Για να φτιάξετε τη μαξιλαροθήκη κόψτε το μπλουζάκι σε 2 ιδίου μεγέθους τετράγωνα, διαστάσεων τέτοιων, ώστε να χωράει μέσα το μαξιλαράκι και να περισσεύουν 5-6 εκατοστά. Βάλτε τα δυο κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και με ένα ψαλίδι κόψτε τις άκρες σε ίσες αποστάσεις δημιουργώντας λωρίδες 5 εκατοστών για να τις δέσουμε στο τέλος. Τοποθετήστε ανάμεσα στα δυο κομμάτια υφάσματος το μαξιλαράκι και ξεκινήστε να δένετε κάθε λωρίδα με την από κάτω της. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Δημιουργήστε μια υφασμάτινη σακούλα

Κόψτε τα κάτω άκρα, τα μανίκια και το λαιμό από το μπλουζάκι, γυρίστε ώστε να βγει η εσωτερική πλευρά προς τα έξω και πλέον είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια ακαταμάχητη τσάντα για τα ψώνια μας. Μαζέψτε το κάτω μέρος της μπλούζας που κόψαμε και με την ίδια του τη λωρίδα που περίσσεψε δέστε ένα σφιχτό κόμπο, φροντίστε το δέσιμο που θα κάνετε να είναι τέτοιο ώστε το αποτέλεσμα είναι ένας σάκος που ότι και να τοποθετήσετε μέσα να μην πέφτει. Γυρίστε πάλι την μπλούζα με την εξωτερική πλευρά να είναι προς τα έξω. Μόλις φτιάξατε τη δική σας υπέροχη και μοναδική τσάντα για τα ψώνια σας.

Φτιάξτε ένα υπέροχο «πλεκτό» βραχιολάκι

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα βραχιολάκι πλεκτό, με ζωηρά χρώματα;

Δημιουργήστε το μόνες σας με λωρίδες από τα παλιά σας μπλουζάκι και καταπλήξτε τους όλους. Πάρτε τρεις λωρίδες από 2 διαφορετικών χρωμάτων μπλούζες (6 λωρίδες στο σύνολο), δέστε τις μεταξύ τους στις άκρες και δημιουργήστε πλεξούδες, όπως θα κάνατε με τα μαλλιά σας. Μόλις φτάσετε στο τέλος δέστε σφιχτά με μια γερή κλωστή και κόψτε με ένα ψαλίδι ότι περισσεύει φροντίζοντας να αφήσετε περίπου μισό εκατοστό. Με μία ιδική κόλα κολλήστε ένα στρογγυλό μαγνητάκι, όπως φαίνεται και στο βίντεο. τυλίξτε και κολλήστε με ένα κομμάτι ύφασμα και το υπέροχο βραχιολάκι που δημιουργήσατε μόνες σας, είναι έτοιμο!

Παρακολουθήστε και στο βίντεο ολόκληρη τη διαδικασία, για να αξιοποιήσετε σωστά τα παλιά σας κοντομάνικα μπλουζάκια.

Έχετε να μας προτείνετε δικές σας υπέροχες ιδέες με παλιά μπλουζάκια;

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσουμε τα παλιά μας T-shirts, αν έχετε κάποιες υπόψιν σας, με χαρά θα περιμένουμε να μας τις στείλετε στα σχόλια και να τις μοιραστείτε με όλους τους αναγνώστες του VotanonKipos.gr.