Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει για το νισεστέ, το αλεύρι που δημιουργείται από το άνθος καλαμποκιού και μπορεί να μας λύσει τα χέρια σε πολλές συνταγές μαγειρικής. Είναι ιδανικό για να μας βοηθήσει να δέσει η σάλτσα μας χωρίς να τους προσθέσει βαριά γεύση όπως θα συνέβαινε αν κάναμε το ίδιο με το κανονικό αλεύρι σιταριού. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και απλά με νισεστέ τις πιο νόστιμες κρέμες, προσθέτοντας επίσης επιπλέον γεύσεις και αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα ή φρούτα.

Για να φτιάξεις γλυκές κρέμες με νισεστέ

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει λίγο γάλα, σε ένα μπολ ανακάτεψε το νισεστέ με κρύο γάλα, όπως θα κάνατε για να φτιάξετε τη μπεσαμέλ για το παστίτσιο, μόνο που τώρα θα το αντικαταστήσετε με νισεστέ, το αποτέλεσμα θα είναι μια υπέροχη γλυκιά κρέμα κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχουν πολλές ακόμα χρήσεις του που θα δούμε στη συνέχεια και σίγουρα θα σας φανούν αποτελεσματικές.

Αν θέλεις να ανοίξεις φύλλο για να φτιάξεις μια νόστιμη πίτα, τότε πασπάλισε με λίγο νισεστέ την επιφάνεια που θα ανοίξει τη ζύμη σου, αυτό θα σε βοηθήσει να ανοίξεις το καλύτερο και πιο εύκολο φύλλο που έχεις φτιάξει ποτέ. Αφού δε θα κολλάει ούτε στον πλάστη ούτε και η ζύμη μεταξύ της, ενώ ταυτόχρονα θα του δώσει μια υπέροχη γεύση και το φύλλο θα γίνει τραγανό.

Εσείς πως το χρησιμοποιείτε;

Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη χρήσεις του που μπορούν και το κατατάξουν ως ένα εξαιρετικό βοηθό στη μαγειρική, εσείς πως το χρησιμοποιείτε;

Περιμένουμε και τις δικές συμβουλές και ιδέες για το πως και που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, γιαυτό γράψτε μας στα σχόλια και μοιραστείτε με όλους μας τι δική σας εμπειρία στη κουζίνα.