Ο πουρές πατάτας είναι μια από τις πιο εύκολες συνταγές μαγειρικής και ένα από τα φαγητά που μπορεί να συνοδέψει εξίσου καλά, ψάρια και κρεατικά, αυτό το καθιστά ως μια πολύ καλή επιλογή για συνοδευτικό όταν βιαζόμαστε και θέλουμε να έχουμε ένα γρήγορο και γευστικό αποτέλεσμα. Αν και είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή, παρόλα αυτά η υφή του παίζει άμεσο ρόλο για να πετύχει και γευστικά, ο πουρές πατάτας. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές θα μας βγει αρκετά νερουλός, ενώ άλλες μπορεί να βγει πολύ πηχτός σε σημείο που να θυμίζει στόκο οικοδομής. Ο σωστός πουρές πατάτας πρέπει να έχει κρεμώδη υφή για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γευστικά και οπτικά.

Τι να κάνετε για να πετύχει ο πουρές πατάτας

Αφού έχετε βράσει τις πατάτες, η επόμενη διαδικασία είναι να τις λιώσετε και εδώ θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή ώστε να πετύχετε την κρεμώδη και αφράτη υφή,  για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα δοκιμάστε να ρίξετε μια πρέζα μπέικιν πάουντερ την ώρα που τις λιώνετε με το πιρούνι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει μια πιο συνεκτική υφή που είναι και το ζητούμενο αποτέλεσμα στη συνταγή μας.

Βάλτε επίσης τις πατάτες στο μίξερ και χτυπήστε τις για 1 – 2 λεπτά, με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα εισχωρήσει ανάμεσα τους και θα δημιουργήσει έναν ακόμα πιο αφράτο πουρέ.

Έχετε δικά σας μυστικά μαγειρικής να μας προτείνετε;

Αν σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το κολπάκι μαγειρικής, τότε θα
περιμένουμε τις απόψεις σας και επίσης αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας μυστικά μαγειρικής, θα περιμένουμε τα σχόλια σας για να τα μοιραστείτε με όλους τους αναγνώστες του VotanonKipos.gr.