Οι πέτρες στη χολή σχηματίζονται στη χοληδόχο κύστη, το μέγεθος τους μπορεί να διαφέρει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, που ξεπερνά το 80% δημιουργούνται από την υπερβολική χοληστερίνη στη χοληδόχο κύστη.

Οι πέτρες στη χολή (χολόλιθοι) είναι επώδυνοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως με χειρουργική επέμβαση. Αν και μπορεί να τους αφαιρέσετε, υπάρχει πιθαμότητα να ξανά εμφανιστούν αμέσως. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να ζείτε πιο υγιεινά ώστε να αποτρέψετε την επανεμφάνιση τους, για να το καταφέρετε αυτό αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία από τις πέτρες στη χολή. Στη συνέχεια θα δούμε τις καλύτερες και πιο γνωστές.

Μηλόξυδο για τις πέτρες στη χολή

πως-θα-διαλύσετε-πέτρες-στη-χολή-με-φυσ-1

Λόγω της όξινης φύσης του, μπορεί να σταματήσει το συκώτι από την παραγωγή χοληστερίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό χολολιθών. Μπορεί επίσης να διαλύσει πέτρες στη χολή και να ανακουφίσει από τον πόνο.

Οδηγίες: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι χυμό μήλου. Όποτε αισθάνεστε πόνο να πίνετε από αυτόν τον χυμό, ο πόνος θα φύγει μέσα σε 15 λεπτά.

Εναλλακτικά: Μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλάκια γλυκού μηλόξυδο, με ένα κουταλάκι φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό λεμονιού, σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Πίνετε με άδειο στομάχι το πρωί. Κάντε το για μερικές εβδομάδες, θα σας βοηθήσει να διαλύσει τις πέτρες στη χολή και στην πρόληψη του πόνου.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να σας καταπραΰνει από τον πόνο και επίσης θα σταματήσει το ήπαρ από την παραγωγή υπερβολικής χοληστερίνης. Η βιταμίνη C που περιέχεται σε αφθονία στο λεμόνι κάνει τη χοληστερίνη περισσότερο υδοδιαλυτή, που σημαίνει ότι προωθεί την ταχύτερη εξάλειψη των τοξινών από τον οργανισμό.

Οδηγίες: Πίνετε φρέσκο χυμό από 3 – 4 λεμόνια κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Μετά την κατανάλωση του, πιείτε ένα ποτήρι νερό. Επαναλάβετε για μια εβδομάδα.

Εναλλακτικά: Πιείτε 4 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού αναμεμειγμένο με ένα ποτήρι ζεστό νερό, κάντε το κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Πίνοντας από αυτό το ρόφημα για μερικές εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να διαλύσει τις πέτρες στη χολή.

Δυόσμος για τις πέτρες στη χολή και αποτοξίνωση του οργανισμού

Ουσίες που περιέχονται στο δυόσμο μπορεί να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη διάλυση των χολολιθών. Πιστεύετε επίσης ότι βοηθά και χαλαρώνει από σπασμούς και ότι ανακουφίζει από πόνους της χοληδόχου κύστεως.

Οδηγίες: Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δυόσμου. βγάλτε το από τη φωτιά και καλύψτε το στόμι με ένα πιατάκι, αφήστε το έτσι για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια σουρώστε το, προσθέστε λίγο μέλι και πιείτε. Πίνετε από το τσάι αυτό 2 φορές την ημέρα για διάστημα 6 εβδομάδων.

Ψύλλιο, το βότανο που ανακουφίζει το πεπτικό σύστημα

Το ψύλλιο είναι μια πολύ καλή θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας. Οι ίνες που περιέχονται σε αυτό δεσμεύουν τη χοληστερίνη στη χολή και σταματούν τη διαμόρφωση των χολολιθών.

Οδηγίες: Προσθέστε 1 κ.σ ψύλλιο σε σκόνη σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το ρόφημα. Κάντε το αυτό καθημερινά ανά διαστήματα τουλάχιστον 3 ωρών μέχρι να διαλυθούν οι πέτρες στη χολή. μετά την κατανάλωση του πίνετε πάντα ένα ποτήρι νερό.

Αχλάδι

Τα αχλάδια μπορούν επίσης να ανακουφίσουν από τις πέτρες στη χολή. Έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε πηκτίνη, μια ουσία που μαλακώνει τις πέτρες, με αυτή τη διαδικασία βοηθά να «ξεπλυθούν» εύκολα από το σώμα.

Οδηγίες: Ανακατέψετε μισό ποτήρι χυμό αχλαδιού με μισό ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε επίσης 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Πίνετε από αυτό το ρόφημα 3 φορές την ημέρα για διάστημα δυο εβδομάδων.