Έχετε διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα, το σιφόνι του μπάνιου έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα;
Δοκιμάσατε τα πάντα, όμως δεν καταφέρατε να σταματήσετε την έντονη δυσοσμία που προέρχεται από το σιφόνι του μπάνιου;

Μην απελπίζεστε και μην το βάζετε κάτω, αφού υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας και μάλιστα με αγνά φυσικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και θα εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές μια και καλή, το μπάνιο σας δε θα έχει πλέον άσχημη μυρωδιά και μόλις δείτε πόσο εύκολο και απλό ήταν πραγματικά θα εκπλαγείτε, πόσο μάλλον, όταν είχατε τη λύση μπροστά στα μάτια σας, όμως χωρίς γνώση δεν γίνετε τίποτα. Ας μη καθυστερούμε και πάμε να δούμε αναλυτικά πως να καταφέρετε να απομακρύνετε τις οσμές από το σιφόνι του μπάνιου.

Πρώτη λύση για να μη μυρίζει το σιφόνι του μπάνιου, με ξύδι

Η λύση είναι αρκετά απλή και εύκολη, τη διαδικασία μπορεί να την κάνει ακόμα και ένα μικρό παιδί, γιαυτό μην αργείτε, πάρτε 250 ml ξύδι και αδειάστε το μέσα στο σιφόνι.
Προσοχή: Δεν πρέπει να ρίξετε καθόλου νερό για διάστημα τουλάχιστον 10 ωρών, ώστε να παραμείνει το ξύδι μέσα στους σωλήνες και να κάνει τη δουλειά του αφαιρώντας τις δυσάρεστες οσμές. Η καλύτερη επιλογή είναι να κάνετε τη διαδικασία τις βραδινές ώρες πριν πάτε για ύπνο, με αυτό τον τρόπο και ελάχιστη προσοχή από μέρους θα καταφέρετε να μην ρίξετε καθόλου νερό όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί, το μπάνιο θα είναι απαλλαγμένο από τις άσχημες μυρωδιές.

Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με μαγειρική σόδα

Συνήθως η μέθοδος με το ξύδι είναι αρκετά αποτελεσματική και δε χρειάζεται να ανατρέξετε στη λύση της μαγειρικής σόδας. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο το ξύδι δεν είχε αποτέλεσμα, τότε κάνετε το ίδιο με μαγειρική σόδα την οποία αυτή τη φορά πρέπει να ρίξετε στη λεκάνη.

Να είστε σίγουροι ότι, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο η μυρωδιά θα εξαφανιστεί και το μπάνιο σας θα μυρίζει και πάλι ευχάριστα.