Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως γίνεται να φτιάξετε γάντια από το παλιό σας πουλόβερ και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να έχετε γνώσεις πλεξίματος ή να είστε έμπειρη μοδίστρα. Σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες στην εποχή μας δε γνωρίζουν από πλέξιμο και αυτό είναι λογικό αφού πλέον η υπερπροσφορά προϊόντων ρουχισμού έχει ρήξη κατά πολύ τις τιμές στα ρούχα, με αποτέλεσμα να συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις ένα ρούχο ή κάποιο αξεσουάρ ένδυσης, από το να πλέξεις  μόνη σου. Έτσι, το πλέξιμο πλέον το μαθαίνουμε μόνο ως χόμπι και αυτό είναι σίγουρα καλό για κάθε γυναίκα.

Δε χρειάζεται λοιπόν να ξέρετε να πλέκετε, για να φτιάξετε γάντια που θα κρατάνε ζεστούς εσάς και τα παιδιά σας, η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εύκολη, δε χρειάζεται χρόνο, ούτε κόπο, (αλλά με τον κατάλληλο τρόπο)  θα δούμε στη συνέχεια πως μπορείτε να φτιάξετε πανέμορφα, μάλλινα γάντια για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η διαδικασία είναι απλή και φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

  1. Πάρτε το παλιό σας πουλόβερ, που πλέον δε φοράτε και τοποθετήστε στο κάτω μέρος της μπλούζας τη παλάμη, φροντίζοντας να έχετε ανοιχτό τον αντίχειρα και ενωμένα τα υπόλοιπα δάχτυλα μεταξύ τους.
  2. Με μια κιμωλία τραβήξτε διακεκομμένες γραμμές περιμετρικά της παλάμης, φροντίζοντας να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον ενός εκατοστού.
  3. Με ένα ψαλίδι (καλά ακονισμένο), κόβετε περιμετρικά στη γραμμή της κιμωλίας.
  4. Με μια κλωστή στο χρώμα της μπλούζας, ενώστε και ράψτε τα δυο κομμάτια μεταξύ τους.
  5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το άλλο χέρι και μόλις έχετε φτιάξει σε ελάχιστα λεπτά, πανέμορφα μάλλινα γάντια

Φτιάξτε ένα ζευγάρι για κάθε μέλος της οικογένειας σας, δε στοιχίζει τίποτα γίνονται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι πανέμορφα και θα σας κρατάνε ζεστούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Λύσεις υπάρχουν, με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε πράγματα μόνη σας που ούτε φανταζόσασταν, αν έχετε να μας προτείνετε κάποιο δικό σας έξυπνο tips, στείλτε μας τα σχόλια σας για να τα μοιραστείτε με τους αναγνώστες του VotanonKipos.gr.