Έχετε ξεμείνει από ζάχαρη άχνη και η συνταγή για να φτιάξετε ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά απαιτεί μια σεβαστή ποσότητα; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι σε ελάχιστα λεπτά, ζάχαρη άχνη για να τη χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.

Επειδή τη χρησιμοποιούμε πιο σπάνια από την κρυσταλλική, σίγουρα μας έχει τύχει πολλές φορές να διαπιστώσουμε εκ των υστέρων ότι δεν έχουμε ζάχαρη άχνη για να προσθέσουμε τη συνταγή μας, ενώ από την άλλη η κρυσταλλική ζάχαρη υπάρχει σε αφθονία στο σπίτι, αφού τη χρησιμοποιούμε σχεδόν σε όλα τα ροφήματα μας, όπως για να φτιάξουμε καφέ, αλλά και σε πολλές ακόμη συνταγές, επειδή λοιπόν τη χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση πάντα υπάρχει στο ντουλάπι μας μια σεβαστή ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης, δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με την άχνη με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να ξεμένουμε, όμως μην ανησυχείτε αφού στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε πως μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.

Φτιάχνουμε ζάχαρη άχνη

Είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία που δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο. Θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ για να τα καταφέρουμε, η αναλογία είναι 1 κούπα κρυσταλλικής ζάχαρης με 1 κουταλάκι του γλυκού άνθος αραβοσίτου, Βάζουμε και τα 2 υλικά στο μπλέντερ (καλό θα είναι να κρατήσετε αυτές τις ποσότητες γιατί αν το παρακάνετε το μίξερ δε θα μπορέσει να αλέσει σωστά) και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 2 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα μας έχει γίνει σκόνη. Στη συνέχεια κοσκινίστε το μείγμα που μόλις φτιάξατε για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει ξεμείνει κανένα μεγαλύτερο κομμάτι που δεν αλέστηκε σωστά από το μίξερ.

Μόλις φτιάξατε εύκολα και απλά τη δική σας άχνη για να τη χρησιμοποιήστε στα γλυκά η όπου αλλού επιθυμείτε, αν ξεμείνατε από ζάχαρη άχνη ή αν απλώς επιθυμείτε να φτιάξετε τη δική σας για να τη χρησιμοποιήσετε όπου εσείς επιθυμείτε, αυτός είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να το κάνετε. Δοκιμάστε το!

Έχετε να μας προτείνετε μυστικά μαγειρικής;

Αν έχετε τα δικά σας μυστικά μαγειρικής και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας, περιμένουμε τα σχόλια σας για να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές έξυπνες λύσεις της κουζίνας.