Η τακτική και προγραμματισμένη επίσκεψη κάθε χρόνο στο δερματολόγο είναι μια έξυπνη συνήθεια που θα πρέπει να την ενστερνιστούν σχεδόν όλοι. καθώς οι γιατροί είναι οι πλέον ειδικοί και κατάλληλοι για να εξακριβώσουν τυχόν ύποπτες ενδείξεις που μαρτυρούν προβλήματα υγείας.

Θα δούμε στη συνέχεια κάποια από τα ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας. Αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτό δε πρέπει να ανησυχήσετε, απλώς κλείστε ραντεβού με τον γιατρό σας και εκείνος θα σας καθοδηγήσει σωστά.

Πρήξιμο και σακούλες στα μάτια

σημάδι αποκαλύπτει προβλήματα υγεία

Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρού στην περιοχή των ματιών. Όμως και οι χρόνιες αλλεργίες ευθύνονται για το ίδιο πράγμα, προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι σακούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Κιτρινωπά μάτια

Αν παρατηρήσετε ότι τα μάτια σας έχουν αποκτήσει μια κιτρινωπή απόχρωση αντί του φυσιολογικού λευκού που έχουμε συνήθως, αυτό μπορεί να υποδουλώνει ότι υπάρχει κάποια δυσλειτουργία με το συκώτι σας. Γιαυτό καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για να κάνετε ένα τσεκ απ.

Ξηροδερμία και ξηρά νύχια

Αν τα νύχια σας ξαφνικά έχουν γίνει εύθραυστα και τα μαλλιά σας έχουν αποκτήσει ξηρή υφή, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας, περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις θα προσδιορίσουν ακριβώς το πρόβλημα και αν υπάρχει.

Φαγούρα και φουσκάλες

Αν έχετε φαγούρα και φουσκάλες στο δέρμα μπορεί να είναι ένδειξη ότι πεπτικό σας σύστημα είναι ευαίσθητο στη γλουτένη. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα, την πλάτη, τους γλουτούς και φέρουν μια έντονη αίσθηση καψίματος.

Ακραία ευαισθησία στον ήλιο

Μια επιδερμίδα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο ηλιακό φως μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας αυτοάνοσης νόσου που ονομάζεται λύκος (συστηματικός ερυθηματώδης λύκος ).

Σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη συνήθως δεν υποδουλώνουν κάποια σοβαρή πάθηση, μπορεί όμως να σημαίνει ότι έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β για να αποφευχθεί ή ξηρότητα στα χείλη.

Έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο μιας γυναίκας και ειδικά στο πηγούνι και το άνω χείλος μπορεί να είναι συμπτώματα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ορμονική διαταραχή στην οποία υπάρχουν αυξημένα επίπεδα αρσενικών ορμονών.