Απολαύστε νόστιμο ψητό μπρόκολο καλυμμένο με σάλτσα τυριών και γευτείτε ένα υπέροχο υγιεινό σνακ, νόστιμο και άκρως απολαυστικό.

τρώμε-υγιεινά-ψητό-μπρόκολο-νόστιμο

Υλικά για το ψητό μπρόκολο:

  • 1 – 1/2 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριών:

  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκό αλεύρι ρυζιού
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες διατροφικής μαγιάς
  • 1- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα τεμαχισμένα κομμάτια από το μπρόκολο, μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρώς. Στη συνέχεια τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο δίσκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια από το μπρόκολο και να ροδίσουν ελαφρώς.

Όσο περιμένετε να ψηθεί το μπρόκολο, μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε τη μαργαρίνη σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσει, ύστερα ρίξτε το αλεύρι ρυζιού, το σκόρδο σε σκόνη, τη μουστάρδα και το τσίλι. Αφήστε το να βράσει για 1 λεπτό περίπου ενώ ανακατεύετε συνεχώς, αμέσως μετά χτυπήστε ελαφρώς το γάλα καρύδας και προσθέστε το στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψετε καλά μέχρι να πήξει και τέλος προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε το μπρόκολο από το φούρνο και περιχύστε από πάνω με τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε.
Καλή όρεξη!