Ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σας, μπορεί να είναι μικρές αλλά θα αποδειχθούν αρκετά σημαντικές για να αλλάξει η όψη της διακόσμησης του σπιτιού σας.

Το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα για να καταφέρετε να δώσετε μια «νότα» ανανέωσης στο σπίτι και να αποκτήσετε μια πιο κομψή διακόσμηση. Αυτό θα το πετύχετε με πικρές «πινελιές» χειροτεχνίας που ο καθένας μπορεί να φτιάξει μόνος του, εύκολα, απλά και οικονομικά.

Βάψτε μερικά βάζα

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-1

Δώστε στα απλά και μονόχρωμα βάζα σας διάφορες αποχρώσεις για να αποκτήσουν μια εντελώς καινούρια και κομψή εμφάνιση. Πάρτε ένα ακρυλικό χρώμα και βάψτε τα μουντά και μονόχρωμα βάζα του σπιτιού.
Δείτε αναλυτικά πως να το κάνετε: Διακοσμητικά γυάλινα μπουκάλια και βάζα – Πως να τα φτιάξετε.

Διακοσμήστε τα παράθυρα

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-2

Επιλέξτε μια καινούρια,  διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα κουρτίνα για τα παράθυρα σας και θα έχετε τον αέρα ανανέωσης που επιθυμούσατε.

Διακοσμήστε το αμπαζούρ

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-3

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο να μπορέσετε να ανανεώσετε τα παλιά σας αμπαζούρ. Επιλέξτε κλωστές με τα αγαπημένα σας χρώματα και ράψτε μερικά σχέδια τις αρεσκείας σας πάνω σε αυτό.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κορδέλες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε τα φωτιστικά σας σε έργο τέχνης. Κόψτε μερικές πολύχρωμες κορδέλες από ύφασμα, χρησιμοποιήστε μια θερμαινόμενη κόλλα σιλικόνης για να τις κολλήσετε και έχετε εξασφαλίσει ένα πανέμορφο φωτιστικό.χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-4

Έργα τέχνης σε φωτοτυπία

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-5

Επιλέξτε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης και εκτυπώστε τα, βάλτε σε κορνίζες και διακοσμήστε με αυτά τους τοίχους σε ολόκληρο το σπίτι.

Φτιάξτε χειροτεχνίες στα βάζα σας

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-6

Αγοράστε ένα απλό σχοινί και μετατρέψετε τα παλιά σας βάζα σε κάτι εντελώς καινούριο και αισθητικά πιο ωραίο. Χρησιμοποιήστε θερμαινόμενη κόλλα και τυλίξτε γύρω από το βάζο το σχοινί για να το κολλήσετε.
Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία: DIY – Μεταμορφώστε τα γυάλινα μπουκάλια σας σε όμορφα βάζα.

Βάζα από δαντέλα

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-7

Τυλίξτε ένα δαντελένιο ύφασμα γύρω από τα βάζα σας και στη συνέχεια ψεκάστε με λευκού χρώματος σπρέι. Αφήστε το να στεγνώσει και αφαιρέστε τη δαντέλα, είστε έτοιμοι!

Μετατρέψτε ένα απλό τραπεζάκι σε ένα υπέροχο έπιπλο

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-8

Τυλίξτε και δέστε καλά ένα κομμάτι ύφασμα με χρώματα τις αρεσκείας σας σε ένα μικρό τραπεζάκι και αμέσως θα το μεταμορφώσετε σε ένα όμορφο διακοσμητικό έπιπλο.

Δώστε στυλ στις πετσέτες του μπάνιου

χειροτεχνίες-για-διακόσμηση-σπιτιού-9

Μεταμορφώστε τις πετσέτες του μπάνιου σε «έργα τέχνης». Κεντήστε πάνω τους μικρά σχήματα, προσθέστε μερικές κόρδες και σε λίγα λεπτά έχετε φτιάξει τις πιο κομψές πετσέτες μπάνιου που είχατε ποτέ.
Ακόμα μπορείτε να δείτε πως να μετατρέψετε τις παλιές πετσέτες σε ένα χειροποίητο πατάκι  μπάνιου.