Φορώντας μακιγιάζ σίγουρα μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για την εξωτερική μας εμφάνιση, από την άλλη όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και πιο σέξι από το να είσαι ο εαυτός σου χωρίς «φτασίδια» και μακιγιάζ. Δώστε στο δέρμα σας μια εβδομάδα να ανασάνει και απολαύστε τη φυσική σας εμφάνιση.

Τα δέρμα σας, θα σας «ευγνωμονεί»

4-λόγοι-να-σταματήσετε-φοράτε-μακιγιάζ-1

Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες που απορροφούνται από την επιδερμίδα και μπορεί να γίνουν επιβλαβείς για το δέρμα. Τα καλλυντικά περιέχουν προπυλενογλυκόλη, βενζοϊκό νάτριο και καρκινογόνες ουσίες που σε πολλές περιπτώσεις  προκαλούν ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις.
Αν θέλετε να έχετε μια λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα χωρίς κηλίδες, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τόνους μακιγιάζ, διότι φορώντας το συνεχώς θα διευρύνει τους πόρους του δέρματος που θα οδηγήσει σε κηλίδες ακόμα και ακμή.

Περισσότερος ελεύθερος χρόνος

Με μια μέτρηση που έγινε στις ΗΠΑ, μια γυναίκα χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 17 διαφορετικά καλλυντικά πριν βγει από το σπίτι. Η εφαρμογή αυτών των προϊόντων απαιτεί έως και 1 ώρα καθημερινά. Μια μελέτη δείχνει ότι η μέση γυναίκα ξοδεύει 474 ημέρες από τη ζωή της για να μακιγιαριστεί. Αν σταματήσετε να φοράτε μακιγιάζ, ειδικά όσο είστε ακόμα σε μικρή ηλικία και είναι φυσικό να μην το έχετε ανάγκη, θα έχετε κερδίσει επιπλέον 1 ώρα την ημέρα να κάνετε ότι σας ευχαριστεί.

Πάντα υπάρχει εναλλακτική γιαυτό μπορείτε να επιλέξτε τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά.

Θα μάθετε να αγαπάτε τις ατέλειες σας

Το να αγκαλιάστε τις ατέλειες σας είναι μια πρόκληση που κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει. Μπορεί την πρώτη ημέρα που θα σταματήσετε να φοράτε μακιγιάζ να αισθάνεστε «γυμνές» και εκτεθειμένες,  όμως με την πάροδο του χρόνου θα το συνηθίσετε και θα το λατρέψετε, αφού δε θα χρειάζεται πλέον να κρύβετε τις ατέλειες σας πίσω από μια φανταχτερή πρόσοψη και όλος ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει τις φακίδες  και τα σπυράκια σας, που πλέον θα έχετε συνηθίσει και δε θα σας φαίνονται άσχημα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε να αγκαλιάσετε τα ελαττώματα σας και να αγαπήσετε το πρόσωπο σας ακριβώς όπως είναι, με όλες τις ατέλειες και τα μοναδικά του χαρακτηριστικά.

Θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση

Η αλήθεια είναι ότι εφαρμόζοντας σκιά ματιών και μακιγιάζ δε θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό σας, αφού θα έχετε φτιάξει έστω και κατ’ ελάχιστο ένα πρόσωπο που δεν είναι το πραγματικό σας. Αγαπήστε την εξωτερική σας εμφάνιση και τη φυσική σας ομορφιά, αντί να την καλύπτετε. Μόλις μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι, η αυτοπεποίθηση σας θα ανέβει στα ύψη αφού δε θα εξαρτιέστε πλέον από το μακιγιάζ.