Υπάρχουν πολλά προϊόντα μέσα στο σπίτι τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  για την εξωτερική σας εμφάνιση και την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές ασυνήθιστες ομολογουμένως χρήσεις, που μπορείτε να κάνετε με υλικά που έχετε στο σπίτι και μέχρι τώρα δε γνωρίζατε ότι μπορούν να χρησιμεύσουν σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις ομορφιάς.

Λεμόνι για να δυναμώσουν τα νύχια

Τα νύχια συχνά καταστρέφονται από κάποια απροσεξία και είτε σπάνε ή είτε ραγίζουν. Για να τα επαναφέρετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Κόψτε το στη μέση και βυθίστε μέσα στη σάρκα του τα νύχια σας, κρατήστε τα εκεί για 10 λεπτά τουλάχιστον. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας θα γίνουν πιο υγιή και θα αποκτήσουν σκληρότητα που θα τα κάνει πιο δυνατά.

Λαμπερά μαλλιά με μηλόξυδο και κρύο νερό

Πλύνετε τα μαλλιά σας με ξίδι, τουλάχιστον μια φορά το μήνα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα τα καθαρίσετε σε βάθος και τα μαλλιά σας θα γίνουν πραγματικά λαμπερά.

Μαλακτικό μαλλιών αντί για αφρό ξυρίσματος

Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να αφαιρέσετε τις τρίχες από το σώμα σας γρήγορα επειδή βιάζεστε και σας έχει τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος, αλλά δεν προλαβαίνετε να πεταχτείτε μέχρι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας ή είναι περασμένη η ώρα, τότε να ξέρετε ότι δε χρειάζεται να αναβάλετε το ξύρισμα του σώματος για άλλη μέρα, αφού αρκεί να έχετε μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά και να την χρησιμοποιήσετε αντί για αφρό ξυρίσματος.

Κρύο νερό για το βερνίκι νυχιών

Αφού έχετε φτιάξει τα νύχια και έχετε απλώσει το βερνίκι νυχιών, βάλτε τα σε παγωμένο νερό που έχετε προσθέσει μερικά παγάκια. Με αυτό τον τρόπο το βερνίκι νυχιών θα στεγνώσει πιο γρήγορα και τα νύχια σας θα έχουν γίνει λεία και γυαλιστερά.

Καφές και μαλακτικό για να ενισχύσετε το καστανό χρώμα των μαλλιών

Αν δεν θέλετε για κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσετε τεχνητές βαφές για τα μαλλιά σας, δείτε πως μπορείτε να τα κάνετε και πάλι καστανά με μια φυσική λύση ώστε να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα και να γίνουν ακόμα πιο λαμπερά.

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ
  • 1 κουταλιά σαμπουάν ή μαλακτική κρέμα

Διαδικασία:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Κρατήστε το για 5 λεπτά, έτσι, τόσο γρήγορα και απλά θα έχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν μια υπέροχη μυρωδιά.
Δείτε επίσης: Δέκα απίστευτες συμβουλές ομορφιάς.